Τρίτη 19 Ιουλίου 2011


ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Καμπανάκι κινδύνου λόγω της έλλειψης Βιολογικών
Δημοσιεύθηκε στις: 19-07-2011

'Καμπανάκι κινδύνου' για τον τουρισμό στα νότια παράλια της Κρήτης αποτελεί η απουσία βιολογικών καθαρισμών με αποτέλεσμα τα περιστατικά ρύπανσης να έχουν θορυβήσει τις τοπικές αρχές.
Το ζήτημα τέθηκε από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Παύλο Πολάκη στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης στην περιοχή του αντιπεριφέρειαρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη, με τον πρώτο να επισημαίνει την ανάγκη να προχωρήσει η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή της Παλιόχωρας.
"Θεωρώ ότι δεν πρέπει να περιμένουμε το πρόβλημα με τα λύματα να διώξει τον τουρισμό από τον τόπο μας για να ασχοληθούμε. Πρέπει να προλάβουμε και ήδη έχουμε καθυστερήσει πολλά χρόνια για διάφορους λόγους. Δυστυχώς υπάρχει τεράστια ρύπανση με λύματα από την Παλαιόχωρα, η οποία ρύπανση εκτείνεται σε όλες τις νότιες παραλίες του νομού Χανίων" ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πολάκης, συμπληρώνοντας πως "το πρόβλημα της ρύπανσης από την Παλαιόχωρα προκύπτει και από το γεγονός ότι έχει μπλοκαριστεί το έργο του Βιολογικού στο ΣτΕ αλλά είναι πλέον μια πληγή για όλες τις παραλίες του νότου.
Θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο Βιολογικός της Παλαιόχωρας με προσπάθεια συνεννόησης των αντιδίκων αλλά αν δεν λυθεί με συνεννόηση εμείς θα προχωρήσουμε ως Δήμος σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες διότι δεν μπορεί να υποβαθμίζεται μια ολόκληρη περιοχή".
Το θέμα τέθηκε στον κ. Βουλγαράκη ο οποίος δήλωσε άγνοια για το ότι τα λύματα από την Παλαιόχωρα μολύνουν την περιοχή των Σφακίων. 'Εγώ όπως ξέρετε η πρώτη συνάντηση που έκανα σε δήμους των Χανίων ήταν στην Παλαιόχωρα. Ο Δήμαρχος Σελίνου αγωνίζεται να λύσει το θέμα της κατασκευής του Βιολογικού και ελπίζω και οι κάτοικοι να συναινέσουν και να ξεκινήσει το έργο, για το οποίο υπάρχει
εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ελπίζω να καταλάβουν και οι κάτοικοι της Παλαιόχωρας που αντιδρούν ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει για να μην δημιουργείται πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή" ανέφερε.
Ο δήμαρχος Σφακίων σημείωσε επίσης πως στόχος του είναι να προχωρήσει στην κατασκευή βιολογικών καθαρισμών σε Χώρα Σφακίων, Λουτρό και Φραγκοκάστελλο. Γαι του δύο πρώτους ο Δήμος έχει χρηματοδοτήσει την εκπόνηση των μελετών ενώ αναζητά χρηματοδότηση για τη μελέτη του βιολογικού καθαρισμού του Φραγκοκάστελλου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιών, έγινε συζήτηση αναφορικά με το οδικό δίκτυο της περιοχής, την κατασκευή έργων ύδρευσης και το ζήτημα του χωροταξικού της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου