Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Κινητοποιήσεων συνέχεια…
Δημοσιεύθηκε στις: 22-07-2011

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των ταξί και στα Χανιά. Σήμερα αναμένεται να προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμούς, άγνωστο όμως ποιο σημείο θα επιλέξουν.
Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για κινητοποίηση στο λιμάνι της Σούδας την ώρα που θα κατέφτανε το κρουαζιερόπλοιο κάτι που όμως διέψευσε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των ταξιτζήδων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός της ΔΟΥ όπως έγινε και χθες ή θα επιχειρηθεί μια κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Χανίων.
Χθες οι ταξιτζήδες απέκλεισαν το κτήριο της Εφορίας στην οδό Τζανακάκη. Τα ταξί παρατάχθηκαν στη μια λωρίδα του δρόμου επιτρέποντας την κυκλοφορία για την άλλη και παρέμειναν στο σημείο αυτό μέχρι και το μεσημέρι.
"Είναι μια ειρηνική διαμαρτυρία, είμαστε εδώ για να αναδείξουμε το πρόβλημά μας και όχι να δημιουργήσουμε νέα" ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Ηλίας Καραπατάκης.
"Στην Ευρώπη δεν υπάρχει απελευθέρωση του επαγγέλματος, υπάρχει απελευθέρωση με περιορισμούς. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να κάνουν την απελευθέρωση με προϋποθέσεις και κανόνες, με πληθυσμιακά κριτήρια. Ανά 1000 άτομα μια άδεια, όχι ανεξέλεγκτα, δεν το δεχόμαστε και δεν κάνουμε και πίσω. Αν γίνει κάτι τέτοιο είμαστε τελειωμένοι, τα χάσαμε όλα" δήλωσε ο κ. Καραπατάκης καλώντας τον Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση να παραιτηθεί.
"Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας και θα επεκταθούμε και σε άλλους χώρους και αυτοί που μας κατηγορούν σε τοπικό επίπεδο, καλά θα κάνουν να το σκεφθούν και να πάρουν αποφάσεις υπέρ μας" είπε ο κ. Δημήτρης Κοκοτσάκης, συμπληρώνοντας πως "οι υποσχέσεις που δίνει το Υπουργείο για να κάνουν αιτήσεις και να πάρουν άδειες, μου θυμίζουν παλαιότερες υποσχέσεις σε κόσμο που έμπαινε στα πλοία για να ανέβει στην Αθήνα και να πάρει άδειες για τα λεωφορεία και έμεναν άπρακτοι. Καλό είναι να το ξανασκεφθεί η κυβέρνηση, είναι πολλοί βουλευτές κυβερνώντος κόμματος που ανοικτά δεν βγαίνουν να πάρουν θέση αλλά αν πάει σε ψήφιση στη βουλή δεν θα περάσει". Ο κ. Κοκοτσάκης, τέλος, κατήγγειλε το περιστατικό που έγινε στο Ηράκλειο με το λεωφορείο που τραυμάτισε ταξιτζήδες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι ταξιτζήδες στην ανακοίνωση των συλλόγων ξενοδόχων του νησιού.
"Οι ξενοδόχοι των Χανίων έπρεπε να διαχωρίσουν τη θέση τους" δήλωσε ο κ. Καραπατάκης, προσθέτοντας: "Δεν κλείσαμε τα κρουαζιερόπλοια, κλείσαμε συμβολικά τρεις ώρες το αεροδρόμιο και τι έγινε;
Αντί για 50 μέτρα για να πάνε στα λεωφορεία έκαναν 150μ..
Είχαμε αυτοκίνητο για να μεταφέρουμε δωρεάν τους ανήμπορους, άτομα που δεν μπορούσαν να περπατήσουν, γυναίκες, παιδιά. Επρεπε οι ξενοδόχοι των Χανίων να πάρουν διαφορετική θέση, δεν έχει ενοχληθεί η τοπική κοινωνία οικονομικά από εμάς.
Επρεπε και αυτοί να είναι δίπλα μας, δεν έχουμε δείξει τον κακό μας εαυτό Μην μας αναγκάσουν να τον δείξουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου