Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΒΕΛΓΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ


METAΞΥ ΧΑΝΙΩΝ - ΒΕΛΓΙΟΥ
Πολιτιστική συνεργασία
Δημοσιεύθηκε στις: 19-07-2011

Με μια συναυλία της Chantale Galin, με τραγούδια της Εντίθ Πιάφ, ξεκινάει η υλοποίηση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Βελγίου και του Δήμου Χανίων. Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου στα Χανιά εντάσσεται στο κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Τα Βελγικά», που προωθείται από το Βέλγιο στη χώρα μας.
Για τη συνεργασία με τον Δήμο Χανίων μίλησε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Marc Van Den Reeck, ο οποίος και συναντήθηκε με τους αντιδήμαρχους κ. Ν. Ξυνίδη και Δ. Λειψάκη. «Στόχος της Πρεσβείας μας είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η σχέση του Βελγίου με την Ελλάδα είναι πολιτιστική και βαθιά, καθώς 400.000 Βέλγοι επισκέπτονται ετησίως την Ελλάδα, εκτιμώντας τον πολιτισμό της, ενώ παράλληλα τους 40.000 προσεγγίζουν οι Ελληνες που διαμένουν στο Βέλγιο συνεισφέρουν στην κοινωνία μας που πάνε μια χαρά και που πονάνε την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Reeck, ο οποίος μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα καθώς η σύζυγός του ήταν Ελληνίδα. Από τη μεριά του ο δημαρχεύων Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ξυνίδης σημείωσε πως "πέρα από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας αλλά και όλη η Ευρώπη είναι γεγονός ότι ο πολιτισμός συμβάλει στο να ξεπεραστούν πολλά από αυτά τα προβλήματα". Τον πρέσβη συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου για την Κρήτη, Yves Maebe.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στο μεταξύ ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σκούροφ Βολοντίμιρ επισκέφθηκε χθες τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου