Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011


ΣΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ
Αφρισε... η θάλασσα
Δημοσιεύθηκε στις: 21-07-2011

Ανάστατοι ήταν χθες το μεσημέρι κάτοικοι, επαγγελματίες και θαμώνες του Κουμ Καπί από την εμφάνιση αφρών σε μεγάλη έκταση του παραλιακού μετώπου. Παράλληλα επισήμαναν πως τις βραδινές ώρες οι οσμές είναι κάτι παραπάνω από έντονες. Ανάλογο περιστατικό είχαμε και πριν από μερικές εβδομάδες.
Ειδικότερα: Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής κατήγγειλαν στα "Χ.Ν." ότι χθες το πρωί σε ένα μεγάλο μέρος του μήκους του κόλπου του Κουμ Καπί μπροστά στα καφέ υπήρχαν αφροί. Οι αφροί δεν προέρχονταν από τους αγωγούς ομβρίων υδάτων αλλά έρχονταν από τα ανοικτά. Μάλιστα κάτοικοι τόνισαν πως νωρίτερα το πρωί υπήρχαν κίτρινες κηλίδες στα ανοικτά, μια εικόνα που έχει επαναληφθεί και άλλες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επικαλώντας πληροφορίες που είχαν όπως ανέφεραν από εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ πολλές φορές από τον βιολογικό ρίχνονται ανεπεξέργαστα λύματα στη θάλασσα!

Η ΔΕΥΑΧ
Την καταγγελία αυτή διέψευσε κατηγορηματικά ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΧ κ. Κ. Στεργιάννης στον οποίο και θέσαμε το ζήτημα. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν υπάρχει "ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο" να ρίχνονται λύματα από τον βιολογικό στη θάλασσα. Σημείωσε επίσης πως και άλλη φορά έχουν παρουσιαστεί αφροί στην συγκεκριμένη περιοχή και μετά από δειγματοληπτικές έρευνες της ΔΕΥΑΧ διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα ρύπανσης και ότι η υπηρεσία τακτικά λαμβάνει δείγματα νερού και τα εξετάζει στο εργαστήριο της.
Αναφορικά με τη δυσοσμία τόνισε πως έχει δημοπρατηθεί ένα νέο σύστημα απόσμησης για το αντλιοστάσιο του Κουμ Καπί, το οποίο και θα δώσει τέλος στις οσμές που προέρχονται από αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου