Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΙΣΑΜΟΣ


ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ Ε4
Από τη Φλώρινα στην Κρήτη
Δημοσιεύθηκε στις: 28-07-2011

Με επιτυχία ολοκληρώσαν τα 1200 χλμ. της διαδρομής από τη Φλώρινα στην Κρήτη ακολουθώντας το μονοπάτι E4, οι δρομείς Λουκάς Πρατίλας και Δημήτρης Κεχαγιόγλου.
Οι δύο δρομείς ξεκίνησαν στις 21 Ιουνίου από τη Φλώρινα τη μεγάλη προσπάθειά τους και κατέληξαν στη Ζάκρο -στο Λασίθι- το απόγευμα της Δευτέρας, όπου και τερμάτισαν διανύοντας 1200 χλμ. Οπως επισήμανε, μάλιστα, ο Λουκάς Πρατίλας τα τελευταία 500 χλμ. της Κρήτης ήταν από τα πιο δύσκολα κυρίως λόγω της ζέστης, που είχαν να αντιμετωπίσουν οι δύο δρομείς αλλά και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου, που χρειάσθηκε να νοσηλευτεί για δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω γαστρεντερίτιδας.
Οι δύο άνδρες είχαν μπει στην Κρήτη από την περιοχή της Κισάμου και ακολούθησαν την πορεία του μονοπατιού προς Λαφονήσι, Παλαιόχωρα, Σούγια, ορεινό όγκο Σφακίων, Φραγκοκάστελλο, Ροδάκινο.
Οπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Λουκάς μιλώντας στα 'Χανιώτικα νέα': 'Για εμάς το πιο δύσκολο κομμάτι της προσπάθειάς μας ήταν το ξεκίνημα στη βόρειο Ελλάδα, όπου το μονοπάτι έχει καταστραφεί σε πολλά τμήματα και είναι κρίμα γιατί είναι ένα διεθνές μονοπάτι που υπάρχει και σε άλλες χώρες: Στην Ισπανία, στην Ελβετία και αλλού σε άριστη κατάσταση. Στην Κρήτη μπαίνοντας στο νότιο τμήμα Λαφονήσι, Παλαιόχωρα, ο Ορειβατικός Σύλλογος των Χανίων το έχει κρατήσει σε πολύ καλή κατάσταση, σε ό,τι αφορά τη σήμανση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι και στην υπόλοιπη χώρα οι τοπικοί φορείς, οι εθελοντικές ομάδες να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση και να το διατηρήσουν σε καλή κατάσταση'. Σκοπός της προσπάθειας των δύο ανδρών είναι η συλλογή χρημάτων για την «Αλκυόνη», το Νοσοκομείο Αγρίων Ζώων της Πάρου και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The black fish», που σκοπό έχει με ακτιβιστικές ενέργειες να προστατέψει το θαλάσσιο οικοσύστημα της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.theblackfish.org και www.alkioni.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου