Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ




ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



Τα παιδία...παίζει


ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ




Παιγνίδι ; Ευχάριστη εκμάθηση ; Χρήσιμα σεμινάρια ; Ανάδειξη δεξιοτήτων ; Ξεκούραση για τα παιδιά αλλά...και τους γονείς ; Ολα αυτά και ακόμα περισσότερα προσφέρουν τα προγράμματα καλοκαιρινών παιδαγωγικών δραστηριοτήτων που και φέτος προσφέρουν συλλόγοι, σωματεία, ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς. Μια ματιά σε ορισμένα εξ' αυτών για την καλύτερη δική σας ενημέρωση, επιχειρούμε στο σημερινό φύλλο των "Διαδρομών".






























Ελευθέριος Βενιζέλος





"Το μεγάλο πλεονέκτημα του Πρότυπου κέντρου μαθητικής Ενασχόλησης είναι ότι ο Σύλλογος μας, η ΜΕΜΟ, το Ωδείο, είναι όλοι ειδικευμένοι και καταξιωμένοι στους χώρους τους" τονίζει ο γυμναστής του "Ελ. Βενιζέλου" κ. Τ. Βόλτσης. Ο σύλλογος πραγματοποεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα και πέρα από την αθλητική δραστηριότητα, προσφέρει εκμάθηση υπολογιστή σε συνεργασία με τη ΜΕΜΟ και γνωριμία με τη μουσική και άλλες τέχνες από κοινού με το Βενιζέλειο Ωδείο.
Το καθημερινό πρόγραμμα που ακολουθούν τα παιδιά είναι το εξής. "Aπό τις 7 και μετά το πρωί μέχρι και τις 9 οι γονείς μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους στο Εθν. Στάδιο. Χωρίζονται σε τμήματα και κατά ηλικία και με ειδικευμένους καθηγητές του συλλόγου τα παιδιά προπονούνται. Στις 10.30 δίνεται ένα πρόγευμα υγιεινής διατροφής και στις 11, οι αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζονται στο κλειστό εκτός της Δευτ- Τετ- Παρασκευή όπου πάμε δίπλα στη ΜΕΜΟ όπου τα παιδιά κάνουν εκμάθηση ηλεκτρονικού υπολογιστή από τους πλέον ειδικούς. Καθημερινά στις 12.50 τα παιδιά πάνε στο Βενιζέλειο Ωδείο" λέει ο κ. Βόλτσης. Αναφορικά με την δουλειά που γίνεται στο Βενιζέλειο Ωδείο η εκπαιδευτικός κ. Αθηνά Καπνισάκη συμπληρώνει πως "εκεί τα μικρότερα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θεατρικό παιγνίδι, το χορό, τη ζωγραφική. Τα μεγαλύτερα γνωρίζουν το πιάνο και κάνουν κάποια πρώτα μαθήματα αλλά και άλλα όργανα όπως η κιθάρα σε συνδυασμό με τραγούδι."
Η πρόδρος του Ωδείου κ. Ροδουσάκη από την πλευρά της τονίζει πως "το Ωδείο χαίρεται να γίνεται αρωγός σε τόσο σημαντικές δράσεις".
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 2.30 το μεσημέρια. "Για μας το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά παίρνουν ερεθίσματα από τον αθλητισμό, τις σύγχρονες τεχνολογίες και τον πολιτισμό, τους δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Είναι πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα για αυτό και φέτος είχαμε αύξηση των συμμετεχόντων" τονίζει ο κ. Βόλτσης.




Info

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του συλλόγου
28210 92036 και στην ιστοσελίδα του www.elvenizelos-ac.gr



ChaniaSports



Με εμπερία 8 ετών στην πραγματοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων για τα παιδιά λειτουργεί και φέτος το πρόγραμμα SportSchool . Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας, προσφέρει μια ποικιλλία αθλητικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων. " Η ομάδα των εκπαιδευτών αποτελείται αποκλειστικά από μόνιμα στελέχη, τα οποία υλοποιούν τα αθλητικά προγράμματα του αθλητικού κέντρου ChaniaSports όλο το χρόνο και όχι από εποχιακά άτομα. Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ' ολοκλήρου σε ιδιόκτητες περιφραγμένες και με ελεγχόμενη πρόσβαση εγκαταστάσεις με εξειδικευμένους χώρους για κάθε δραστηριότητα" αναφέρει η κ. Τάνια Καλατζάκη εκπαιδεύτρια του Chania Sports. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται κλειστό κολυμβητήριο 25 μέτρων, γήπεδο
ποδοσφαίρου 7X7 με συνθετικό χλοοτάπητα, γήπεδο μπάσκετ, 2 γήπεδα τένις χωμάτινα (τα μοναδικά στην Κρήτη), αίθουσα για γυμναστική και πολεμικές τέχνες, αίθουσα για χορό, αίθουσα για θεατρικό και δημιουργικό παιχνίδι,· αίθουσα για εικαστικά και κατασκευές, 2 εξωτερικά σκεπαστά playgrounds και άνετοι πολλαπλοί χώροι αποδυτηρίων, ώστε να διαχωρίζονται οι ηλικίες των παιδιών σε μια συνολική έκταση σκεπαστών χώρων σκίασης ξεπερνάει τα 1500 τ.μ. Σύμφωνα με την κ. Καλατζάκη "οι κλειστές αίθουσες μη αθλητικών δραστηριοτήτων είναι κλιματιζόμενες, ενώ εκείνες των αθλητικών είναι κατάλληλα αεριζόμενες. Πραγματοποιούνται εκδρομές σε θάλασσες, φυσικά τοπία και εκπαιδευτικούς προορισμούς με επαγγελματικά λεωφορεία χωρίς επιπλέον χρέωση. Η δομή του προγράμματος προϋποθέτει την ύπαρξη σταθμών δραστηριοτήτων με εξειδικευμένο εκπαιδευτή σε κάθε σταθμό. Δηλαδή τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς ειδικούς εκπαιδευτές καθημερινά και όχι με έναν που διδάσκει τα πάντα. Η αναλογία ενηλίκων προς παιδιά είναι 1 προς 7 (μοναδική πανελληνίως), ενώ υπάρχει εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαφορετικό για κάθε ηλικία, το οποίο τηρείται σχολαστικά και έχει αυστηρά αθλητικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Παράλληλα έχουμε μια πολύ μεγάλη ποικιλία κινητικών δραστηριοτήτων (κολύμβηση, ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, καράτε, τάε κβον ντο, στίβος, ρυθμική γυμναστική, βασική γυμναστική, ιππασία, ποδηλασία, κλασικός και σύγχρονος χορός, παραδοσιακοί χοροί)." Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 14 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.



Info
Για μια προσωπική αναλυτική ξενάγηση κατόπιν ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο 2821099300. Επίσης διαθέσιμη είναι και η ιστοσελίδα www.chaniasports.gr, αλλά και ένα 2ωρο DVD από την γραμματεία του κέντρου όπου παρουσιάζονται οι δραστηριότητες του.


Δήμος Χανίων




"Στόχος και σκοπό για το "Ολοήμερο Αθλητικό, Οικολογικό Σχολείο" που υλοποιεί η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Χανίων είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η ευαισθητοποιηση τους σε θέματα οικολογίας, διατροφής και πολιτισμού" δηλώνει ο κ. Δ. Λειψάκης αντιδήμαρχος, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η λειτουργία του προγράμματος που ολοκλήρωσε χθες τον πρώτο κύκλο του και τον μπαίνει στον δεύτερο από την μεθαύριο ως και της 12 Αυγούστου.
Περιγράφοντας μας την καθημερινότητα του προγράμματος ο κ. Σ. Βόλτσης του αθλητικού γραφείου του Δήμου σημειώνει πως "τα τα παιδιά έρχονται στο χώρο του κλειστού απο τις 7.30- 8. Τα παραλαμβάνουν οιγυμναστές και ξεκινούν με παιγνιωδεις δραστηριότητες δηλ. παιγνίδια τους παρελθόντος που θέλουμε να τα αναβιώσουμε. Μετά πάμε για το μπάνιο μας στη Νέα Χώρα και στη συνέχεια τα παιδιά παίρνουν το πρόγευματους το οποίο έχει βγάλει διαιτολόγος, είναι απόλυτα υγιεινό και με τοπικά προϊόντα. Εχουμε μια ξεκούραση μισή ώρα και στη συνέχεια ξεκινάνε οι αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και άλλα σπορ. Ακουλουθεί η δημιουργική απασχόληση στην βιβλιοθήκη, η εκμάθηση υπολογιστή με προσωπικό από το τμήμα μηχανοργάνωσης του Δήμου και από 2- μέχρι 2.30 κάνουμε κινητικό παιγνίδι έως ότου παραληφθούν τα παιδιά από τους γονει΄ς τους. Παράλληλα διοργανώνονται τουρνουά καθώς και σεμινάρια για την διατροφή, τις πρώτες βοήθειες, της ναυαγοσωστική".
Πρώτο μέλημα του Δήμου όπως λέει ο κ. Λειψάκης είναι "η ασφάλεια των παιδιών. Οι γονείς μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και δίνουμε εκεί πολύ μεγάλη έμφαση. Το προσωπικό είναι εξειδικευμένο, έχει προσληφθεί με διαγωνισμό και με εμπειρία στα προγράμματα αυτά". Στους στόχους του Δήμου είναι να δημιουργήσει ανάλογες δραστηριότητες και στους περιαστικούς δήμους, στο Ακρωτήρι, τη Σούδα, τον Ελ. Βενιζέλο, τη Ν. Κυδωνίας.



Info

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Αθλητικού Γραφείου του Δήμου Χανίων 28210 72238. Τα προγράμματα είναι δωρεάν για τους γονείς που έχουν κάρτα ανεργίας.



Ναυτικός Ομιλος Χανίων



"Ολοήμερη Δημιουργική και Αθλητική Δραστηριότητα " είναι το όνομα των προγραμμάτων που υλοποιεί ο ΝΟΧ για 9η χρονιά και απευθύονται σε παιδιά ηλικίας από 5-13 ετών. Χωρισμένα σε 3 περιόδους τα προγράμματα εξασφαλίζουν στα παιδιά που θα συμμετέχουν μια πολύπλευρη απασχόληση με επίκεντρο τον αθλητισμό, τις τέχνες, το παιγνίδι. "Στον γονέα που θα ρωτήσει γιατί να φέρω τον παιδί μου στο ΝΟΧ αυτό που λέμε εμείς να μην διστάσει να φέρει το παιδί για κανένα λόγο στην παρέα μας. Εδώ δεν θα παρκάρει το παιδί. Θα είναι βέβαιος ότι το παιδί θα μάθει σωστά κα όμορφα πρόγραμμα, θα κοινωνικοποιθεί ,θα κάνει παρέες, θα μπει σε μια διαδιακσία που θα το απομακρύνει απο την πολύ τηλεόραση και το πολύ  computer" λέει η πρόεδρος του ΝΟΧ κ. Χ. Μυλωνάκη.
Παράλληλα όπως σημειώνει ο γυμναστής κ. Σαραβελάκης "μέσα από τις δράσεις που υλοποιείου το παιδί μπορεί να βιώσει παραστάσεις και εικόνες που έχουν εξαλειφθεί δηλ. επισκεπτόμενοι τη θάλασσα θα σταματήσουμε στα ψαροκάικα στο λιμανάκι της Νέας Χώρας να δουν πως γίνεται το ξεψάρισμα, πως ετοιμάζουν οι ψαράδες τα παραγάδια τους". Τα παιδιά έχουν ως ώρα προέλευσεης από τις 7.30-8.30. Πρώτα πηγαίνουν στους προαύλιους χώρους των σχολείων της περιοχής για αθλοπαιδίες, αθλήματα , ακολουθεί κολύμπι στη Νέα Χώρα ή εναλλακτικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, χορός, μουσική. Στη 1 ξεκινάει η εκμάθηση κολύμβησης, ενώ σ άλλες ημέρες γίνεται γνωριμία με την ιστοπλοία στα σκαφάκια του ΝΟΧ στο μικρό λιμάνι μπροστά στις αθλητικές εγκατάσεις. "Δεν δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις. Θέλουμε το παιδί να περάσει ευχάριστα και να ασχοληθεί με δραστηριότητες που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να κάνει, να διαπαιδαγωγηθεί και παράλληλα να εκτονωθεί δημιουργικά" υπογραμμίζει ο κ. Σαραβελάκης.
Παράλληλα ο Ομιλος υλοποιεί και τα προγράμματα καλοκαιρινής εκμάθησης. Οι υπεύθυνοι είναι οι Σοφιάνα Κατσαρού και Μαρία Μανωλικάκη που σημειώνουν πως "μέσα από προγράμματα ωριαία στην πισίνα των 12,5 μέτρων προσπαθούμε μέσα ς μέσα από παιγνίδια από ειδικούς γυμναστές- κολυμβητές το παιδί να εγκλιματιστεί με το υγρό στοιχείο, να μάθει να το χαίρεται και να κολυμβάει".



Info

Οσοι επιθυμούην να μάθουν περισσότερα μπορούν να βρεθουν στα γραφεία του ΝΟΧ στο Κολυμβητήριο Χανίων στη Ν. Χώρα, ή να καλέσουν στο τηλ. 2821096078 και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.nox.gr.







Γυμναστήριο "Παλμός"






"Το Καλοκαιρινό πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων του γυμναστηρίου μας δεν είναι πιεστικό για παιδιά. Και εμείς ως γονείς και ως γυμναστές διαπιστώνουμε ότι τα κάθονται πάρα πολύ μπροστά στις οθόνες ενώ το φυσικό θα ήταν να παίζουν, να συνεργάζονται με τα άλλα παιδιά. Αυτόν τον στόχο έχει και το πρόγραμμα μας". Ο Αντώνης εκ των ιδιοκτητών του γυμναστηρίου "Παλμός" μας μιλάει για
τα προγράμματα για παιδιά που υλοποιούνται σε 3 περιόδους και αυτό το καλοκαίρι.
"Είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε τα παιδιά να ξεκουράζονται δημιουργικά, να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα, να έρχονται σε επαφή με χρήσιμα πράγματα" τονίζει.
Tα παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών προσέρχονται απο τις 7.30 έως τις 8.30 στο χώρο του γυμναστηρίου. Στη συνέχεια ξεκινάνε οι δραστηριότητες που είναι αθλητικές όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, tae kwon do κα. μέχρι τις 10. Στη συνέχεια πηγαίνουν στη θάλασσα στη Ν. Χώρα όπου σε συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο τη μια μέρα κάνουν εκμάθηση την επομένη ακολουθούν ένα πιο ελεύθερο πρόγραμμα με πολύ παιγνίδι. Επιστρέφοντας στο γυμναστήριο παίρνουν το πρόγευμα τους που είναι υγιεινό και εγκεκριμένο από διαιτολόγο και ξεκινάμε μια δραστηριότητα με παιγνίδια, θεατρικά, σκάκι, χορός, ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη διατροφή, το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την κυκλοφοριακή αγωγή ως την αναχώρηση τους.
"Πιστεύουμε ότι η 18χρονη εμπειρία μας ως γυμναστηρίου και των γυμναστών μας στα παιδι κά προγράμματα αποτελεί εγγύησης για την ποιότητα της καλοκαιρινής δραστηριότητας" καταλήγει ο Αντώνης.

Ιnfo

Αναλυτικότερες πληροφορίες γιατ απρογράμματα στο τηλ. 2821076530 και στην ιστοσελίδα www.palmosgym.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου