Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΛΥΒΩΝ


ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΥΒΩΝ
Εργασίες για είσοδο και στο ρεύμα από Ρέθυμνο
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 09-07-2011

Επιτέλους είσοδος και από το ρεύμα της Εθνικής από Ρέθυμνο προς Χανιά αποκτά ο κόμβος των Καλυβών. Οι εργασίες του τμήματος αυτού του κόμβου, που είχαν 'παγώσει' εξαιτίας των απαλλοτριώσεων, βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσής τους.
Ετσι το σημείο αυτό που είναι από τα πιο 'φορτωμένα' κυκλοφοριακά στον Νομό και όπου τα τροχαία ατυχήματα ήταν συχνά, 'θωρακίζεται' σε μεγάλο βαθμό σε θέματα ασφάλειας.
'Το έργο έχει σχεδόν τελειώσει, μένει να μπουν κάποια στηθαία, η κατακόρυφη και η οριζόντια σήμανση και η διαγράμμιση. Πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους πολίτες', ανέφερε ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ - ΒΟΑΚ, της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τον Βόρειο Οδικό Αξονα.
Οπως τόνισε ο κ. Αγαπάκης πρόκειται για ένα έργο 'που χωρίς υπερβολές αναστήθηκε μέσα από τον τάφο. Καθώς έγινε με δημόσιες επενδύσεις που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά αυτούς τους χρηματοδοτικούς πόρους και δώθηκαν οι πόροι που απαιτούσε η απαλλοτρίωση και οι οφειλές που είχαμε προς τον ανάδοχο του έργου, που συνεργάστηκε μαζί μας για την ολοκλήρωσή του. Ήταν σημαντική και η βοήθεια διάφορων παραγόντων των Χανίων που στήριξαν την προσπάθεια αυτή'.
Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΕΥΔΕ- ΒΟΑΚ, είναι το ότι η κατασκευή του ρεύματος αυτού συντελεί στην οδηγική ασφάλεια. 'Το σημείο ήταν επικίνδυνο και με την γενικότερη κατασκευή του κόμβου γίνεται ακόμα καλύτερο για τον οδηγό', τόνισε.
Σημειώνεται ότι οι απαλλοτριώσεις για το συγκεκριμένο κομμάτι κόστισαν περίπου 1.3 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, ενώ η σύμβαση κατασκευής του έργου ήταν 1,6 εκατ. ευρώ!

Ο ΔΗΜΟΣ
Εμφανώς ικανοποιημένος που ολοκληρώνεται ένα έργο που είχε καθυστερήσει πολύ εμφανίσθηκε ο δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης. 'Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο κυρίως για θέματα οδικής ασφάλειας και έγινε με δημόσιες επενδύσεις που ξέρουμε όλοι ότι χρηματοδοτούνται με δυσκολία', τόνισε, συμπληρώνοντας πως 'με αυτό το έργο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της κυκλοφοριακής σύνδεσης των Καλυβών με την εθνική οδό. Παράλληλα, με τις διαγραμμίσεις που έγιναν και τους καθαρισμούς από κλαδιά σε όλο το μήκος της εθνικής οδού στα όρια του Αποκόρωνα πιστεύουμε ότι βελτιώθηκε πολύ η κατάσταση του οδικού δικτύου'.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη υπάρχουν κάποια εκκρεμή ζητήματα για τα οποία θα συναντηθεί την Τρίτη με τον επιβλέποντα του έργου. 'Υπάρχει ένας παράλληλος δρόμος που είναι συνδετήριος με τον Βάμο και τον Τσιβαρά και δίνει μια διέξοδο από τις Καλύβες. Είναι πολύ στενός και θα ζητήσουμε να διαπλατυνθεί. Είναι ένα θέμα σημαντικό για μας', κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου