Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΚΟΜΒΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΠΑΝΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ


ΓΙΑ ΚΟΜΒΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Καθυστερούν οι μελέτες
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 23-07-2011

Με ρυθμούς... χελώνας προχωρούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση μελετών για τους κόμβους Γεωργιούπολης στον Αποκόρωνα, Δραπανιά στην Κίσαμο, αλλά και η ολοκλήρωση, επιτέλους, του κόμβου του Γαλατά.
Μοναδική θετική είδηση η ολοκλήρωση του κόμβου των Καλυβών και η διάθεσή του στους οδηγούς από χθες Παρασκευή. Σύμφωνα με την ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ που έχει την ευθύνη για τον βόρειο οδικό άξονα, οι καθυστερήσεις σε πολλά από αυτά τα έργα έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση των αναγκαίων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων καθώς εμπλέκονται πολλοί φορείς και παράγοντες ενώ σε άλλα έχουν να κάνουν με τον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή τους αλλά δεν προχώρησε λόγω οικονομικής κρίσης.

ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗ
Μιλώντας στα "Χ.Ν." ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ- ΒΟΑΚ, κ. Γιώργος Αγαπάκης, κλήθηκε να αναφερθεί στην πορεία ολοκλήρωσης των μελετών για μια σειρά από κόμβους που βρίσκονται στα όρια του Ν. Χανίων. "Καταρχήν σε ό,τι αφορά τον κόμβο της Γεωργιούπολης δεν θα γίνει το αρχικό σχέδιο, καθώς θα έχουμε καινούργια νέα χάραξη από τις Βρύσσες μέχρι τον Πετρέ στο Ρέθυμνο που ξεφεύγει τελείως από τα σημερινά δεδομένα. Σε δύο σημεία που συναντάει η νέα χάραξη τους κάθετους δρόμους προς την Λίμνη Κουρνά και τη Γεωργιούπολη γίνεται ένας κόμβος επικοινωνίας του νέου δρόμου με τον οικισμό της Γεωργιούπολης" λέει ο κ. Αγαπάκης. Αναφορικά με πού βρίσκεται από άποψης μελέτης το συγκεκριμένο έργο ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ σημειώνει πως "έχει γίνει η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η αρχική γεωλογική μελέτη και τώρα γίνονται οι αποτυπώσεις. Είναι υπό εκπόνηση οι περιβαλλοντικές μελέτες και έχει δρόμο ακόμη".

ΣΤΟΝ ΔΡΑΠΑΝΙΑ
Αναφορικά με τον κόμβο του Δραπανιά στην Κίσαμο ο κ. Αγαπάκης σημειώνει πως θα ενταχθεί σε μια "εργολαβία-σκούπα" στην οποία θα ενταχθούν επίσης και ορισμένοι παράπλευροι δρόμοι των κόμβων Γαλατά και Κολυμβαρίου που δεν έχουν ολοκληρωθεί.
"Για τον κόμβο του Δραπανιά προτεινόταν μια βελτίωση της κατάστασης σε επίπεδο πρότασης και όχι μελέτης. Προχωράει όμως μια διαδικασία μελέτης και στόχος είναι να ενταχθεί στην "εργολαβία σκούπα" μαζί με τον Γαλατά και το Κολυμβάρι. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε αυτό το θέμα" σημείωσε ο ίδιος.

Παραδόθηκε ο κόμβος Καλυβών
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον κόμβο των Καλυβών και το ρέμα που κατασκευάστηκε και οδηγεί από το Ρέθυμνο προς τις Καλύβες παραδώθηκε στους οδηγούς. "Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια της περιοχής" αναφέρει ο κ. Αγαπάκης, συμπληρώνοντας πως στο στάδιο έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων βρίσκεται και μια νέα παρέμβαση στο δρόμο από Καλύβες προς Άγιους Πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου