Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΝΕΑ ΧΩΡΑ


ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΩΡΑ
Γαλάζια σημαία
Δημοσιεύθηκε στις: 28-07-2011

Ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας στη Νέα Χώρα, μια εκ των 11 παραλιών του ενιαίου Δήμου Χανίων που έχουν βραβευτεί από τη Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, χθες το πρωί.
Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, επαγγελματίες της περιοχής και λουόμενοι συμμετείχαν στη μικρή τελετή. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίσθηκε ο δήμαρχος, κ. Μανώλης Σκουλάκης, υπογραμμίζοντας πως 'είναι εξαιρετικά σημαντική η βράβευση των 11 παραλιών που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που γίνεται στον Δήμο μας πάνω στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν προτείνουν έναν τουριστικό προορισμό για τους πελάτες τους'.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, κ. Ν. Κόρακας, σημείωσε πως 'είναι πολύ σημαντικό για τους νησιωτικούς προορισμούς που διαθέτουν τέτοιες παραλίες να γίνεται απονομή της γαλάζιας σημαίας. Είναι μια ιδιαιτερη αναγνώριση για τα ποιοτικά στοιχεία που προσφέρει μια παραλία με γαλάζια σημαία και συγκριτικά αξιολογήσιμη σε σχέση με άλλους προορισμούς που δεν έχουν'.

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
Ερωτηθείς για το αν τηρείται η νομιμότητα στην περιοχή της Νέας Χώρας (αποστάσεις ανάμεσα σε καθίσματα, άδειες κ.λπ.) καθώς υπάρχουν σχετικές καταγγελίες στον Τύπο αλλά και στη Δικαιοσύνη ο κ. Σκουλάκης απάντησε πως 'έχουν ρυθμιστεί όλα τα θέματα και δεν υπάρχουν προβλήματα. Προχθές ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της περιοχής είπε ότι ευχαριστεί «τον Δήμο, τον δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή που για πρώτη φορά συνεργάστηκε μαζί μας και έλυσε πολλά προβλήματα». Βάλαμε φωτισμό, καθαρίσαμε την παραλία, δημιουργήσαμε μια νέα πραγματικότητα σε ό.τι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα'.
Σημειώνεται πως στον Δήμο Χανίων οι βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες είναι: Στη Δημοτική Ενότητα Χανίων: Η ακτή της Νέας Χώρας, οι ακτές στον Σταλό, στην Αγία Μαρίνα, στη Χρυσή Ακτή, στους Άγιους Αποστόλους, στο Καλαμάκι, στο Μαράθι, στον Σταυρό, στον Άγιο Ονούφριο και στον Καλαθά.
Σήμερα, ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας θα γίνει στις 10 στην Αγία Μαρίνα κάτω από το ξενοδοχείο Santa Marina και αύριο στο Μαράθι, στο Ακρωτήρι, την ίδια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου