Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΨΠΧ


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Θ.Ψ.Π.Χ.
Απλήρωτοι για τις υπερωρίες
Δημοσιεύθηκε στις: 14-07-2011

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν να πληρωθούν νυκτερινά, υπερωρίες οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων! Παράλληλα μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους επανέλαβαν την αντίθεση τους στον τρόπο που το Υπουργείο Υγείας προχωρά στις συγχωνεύσεις, ενοποιήσεων οργανισμών.
"Από τον Δεκέμβριο οφείλονται χρήματα σε συναδέλφους που κάνουν υπηρεσίες Σαββάτα, Κυριακές, νυκτερινά" ανάφερε ο κ. Νεκτάριος Πανηγυράκης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, συμπληρώνοντας πως "δεν ενδιαφέρει τον κάθε εργαζόμενο από πού προέρχεται η κάθε καθυστέρηση. Ο καθένας που έχει τα δάνεια του, του λογαριασμούς και που θέλει να πληρώσει, περιμένει να πάρει τα δεδουλευμένα του προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Αν και αυτήν την εβδομάδα δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα, θα δούμε πώς θα τα διεκδικήσουμε".
Αναφορικά με το ζήτημα της συνένωσης του Ψυχιατρείου με το Νοσοκομείο Χανίων ο κ. Πανηγυράκης σημείωσε πως "το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει το Θ.Ψ.Π.Χ. και στο γενικότερο κλίμα περί συνδιοικήσεων, συγχωνεύσεων, ενοποιήσεων οργανισμών διαβάζουμε στο site του Υπουργείου ότι θα συγχωνευτεί με το Νοσοκομείο Χανίων. Και γράφουν μονολεκτικά τη λέξη 'κλείσιμο'. Εμείς ζητάμε να μας περιγράψουν τι σημαίνει αυτό το 'κλείσιμο'. Εμείς λέμε ότι η αυτονομία είναι πολύ σημαντική για το θέμα της ψυχικής υγείας και αν παρόλες τις αντιδράσεις και τις αντίθετες γνώμες προχωρήσουν, τότε να περιγράψουν με σαφή τρόπο πώς θα γίνει αυτό και πώς θα διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας των δομών, στεγαστικών και κοινοτικών".
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των εργαζομένων έδωσε μια σειρά από στοιχεία αναφορικά με τη δουλειά που γίνεται από τις δομές του Θ.Ψ.Π.Χ.. Για το 2010 στα εξωτερικά ικατρεία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας έχουν εξυπηρετηθεί 2186 άτομα, έχουν γίνει 7500 συνεδρίες, υπάρχουν ομάδες όπως η κινητή και η κατ’ οίκον που εξυπηρετούν 250 και 150 αντίστοιχα άτομα, υπάρχει το ιατρείο των παιδιών με πάνω από 2.500 συνεδρίες, το κέντρο ημέρας για στήριξη των ατόμων με ογκολογικά νοσήματα που έκανε το 2010 περίπου 1200 υπηρεσίες. "Είναι υπηρεσίες που πρέπει να εξασφαλιστούν ότι θα λειτουργούν σε περίπτωση συνδιοίκησης" τόνισε ο κ. Πανηγυράκης, υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία της 20ης Ιουλίου που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου