Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Πολλαπλά οφέλη για την Κρήτη
Δημοσιεύθηκε στις: 13-09-2011

Μεγάλες δυνατότητες για την παραγωγή υδρογόνου από την ηλιακή ενέργεια παρουσιάζει η Κρήτη με πολλαπλά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά για το νησί.
Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε στη χθεσινή έναρξη του συνεδρίου με θέμα: «Βιοεμπνεόμενα υλικά για τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική ή για άμεση παραγωγή υδρογόνου», που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Porto Platanias».
«Μπορεί να είμαστε πρώτοι στην ηλιακή ενέργεια, αλλά τελευταίοι στη χρήση της καθώς δεν έχουμε αναπτύξει κάποια έρευνα στην εφαρμογή της», ανέφερε ο κ. Θανάσης Κουτσολέλος, καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Στο συνέδριο, που συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Κρήτης, το Τεχνολογικό Πάρκο, το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Κρήτης, συμμετέχουν επιστήμονες από 23 χώρες, αυθεντίες στους τομείς τους. «Το αντικείμενο του συνεδρίου είναι η χρήση νέων υλικών από τη Φύση για τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική και για την παραγωγή υδρογόνου. Εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα αυτό είναι οι Μικάλ Γκράτσελ από την Ελβετία, πατέρας της νέας γενιάς των φωτοβολταϊκών, Ρίτσαρντ Αϊζενμπεργκ, από τους πρωτοπόρους στην καταλυτική παραγωγή υδρογόνου από την ηλιακή ενέργεια και Χάρι Γκρέι, ένας σημαντικός χημικός σε θέματα μεταφοράς ενέργειας σε ηλιακά συστήματα», ανέφερε ο κ. Κουτσολέλος.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται σήμερα και ολοκληρώνονται την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου