Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Λύση η κομποστοποίηση
Δημοσιεύθηκε στις: 24-09-2011

Yπέρ της δοκιμασμένης και επιτυχημένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ανακύκλωση και κομποστοποίηση, όπως γίνεται στα Χανιά -εδώ και μερικά χρόνια- και κατά της καύσης τους τοποθετήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κρήτης.
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στα Χανιά, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. στην Κορακιά Ακρωτηρίου.
«Μας ενδιαφέρει η ανακύκλωση και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων. Το σκουπίδι είναι ένας φυσικός πόρος που θα πρέπει να ανακυκλώνεται και εμάς μας ενδιαφέρει όχι η διαχείριση και εισαγωγή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας ξένης, όπως είναι η καύση, αλλά η κομποστοποίηση και η χρήση του κόμποστ ως εδαφοβελτιωτικού για τα εδάφη μας», ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης, πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, συμπληρώνοντας πως οι κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούν στην Κρήτη, βοηθούν στην ανάπτυξη της κομποστοποίησης.
Το ΓΕΩΤΕΕ θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την κομποστοποίηση ως μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, όταν τεθεί το θέμα προς συζήτηση.
Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α. στο Ακρωτήρι, ο κ. Στεφανάκης υπογράμμισε πως «πρόκειται ίσως για το καλύτερο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου