Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011


ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥΔΑΣ
Περισσότερα κρουαζιερόπλοια
Δημοσιεύθηκε στις: 24-09-2011

Τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας για τα Χανιά διερευνά το Λιμενικό Ταμείο, σε συνεργασία με τον Δήμο και άλλες Υπηρεσίες.
Στο πλαίσιο των επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες για τις μελέτες ανάπλασης του λιμανιού της Σούδας σημειώθηκε πως πέρα από τη «Royal Caribbean», την εταιρεία που αυτή τη στιγμή διακινεί τον μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας, υπάρχουν συζητήσεις και με άλλη εταιρεία αναλόγου μεγέθους.
Η εταιρεία αυτή, με την οποία έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές, διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων, αρκετά από τα οποία έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή της Μεσογείου και αναζητούνται οι δυνατότητες, ώστε πολλά από αυτά να δένουν στο λιμάνι της Σούδας.

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ
Και χθες στο Λιμενικό Ταμείο συνεχίστηκαν οι συσκέψεις που αφορούν την εκπόνηση των μελετών τόσο για το εμπορικό λιμάνι όσο και για την επέκταση της προβλήτας «Αδρίας», αλλά και για τη δημιουργία επιβατηγού σταθμού. «Το κυρίαρχο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, εφόσον προβλέπονται έργα μέσα στο λιμάνι της Σούδας, δηλαδή η ολοκλήρωση της μελέτης για το εμπορικό μας λιμάνι, η μελέτη επέκτασης της προβλήτας 'Αδρίας' και οι άλλες μελέτες που εκπονούνται από τον Δήμο και έχουν να κάνουν με τα συγκεκριμένα έργα και αφορούν τη σύνδεση του λιμανιού με το πολεοδομικό συγκρότημα των Χανίων. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι μελέτες μας θα είναι ώριμες, ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πρωιμάκης, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων.
Για την πορεία των μελετών ο κ. Πρωιμάκης ανέφερε πως η μελέτη του εμπορικού λιμανιού εκπονείται, η μελέτη της προβλήτας «Αδρίας» θα ξεκινήσει άμεσα καθώς υπάρχουν τα χρήματα (ίδιοι πόροι του Λιμενικού Ταμείου) και η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει με χρήματα του ΕΣΠΑ. Αναφορικά με τον επιβατηγό σταθμό τόνισε πως, παρότι το κόστος της επένδυσης δεν είναι πολύ μεγάλο, επειδή δεν έχει γίνει κάποια σχετική προεργασία, ξεκινά ένας αγώνας δρόμου, ώστε να εκπονηθεί η μελέτη και να αναζητηθούν πόροι από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου