Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δεύτερη ευκαιρία σε Χανιώτες
Δημοσιεύθηκε στις: 24-09-2011

Να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται, ώστε να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου και παράλληλα να διευρύνουν τις γνώσεις τους, κάλεσαν Χανιώτες και Χανιώτισσες, που δεν ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευση, η Διεύθυνση του Σχολείου και η Π.Ε. Χανίων.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η κα Βενετία Δασκαλάκη - Καρδαμάκη, διευθύντρια του Σ.Δ.Ε. Χανίων, επεσήμανε πως «το Σχολείο απευθύνεται σε ενηλίκους πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, δεν έχουν δηλαδή απολυτήριο Γυμνασίου και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Αποσκοπεί τόσο στην προσωπική όσο και κοινωνική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη βελτίωση της θέσης τους στον χώρο εργασίας».
Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι αρχές Οκτωβρίου στα Χανιά στο 1ο Γυμνάσιο, 6 - 9 μ.μ., στο Κολυμπάρι, στο Κ.Ε.Π. του Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι και για την Κίσαμο στο γραφείο Παιδείας του Δήμου Κισάμου. Από τη μεριά της Π.Ε. η κα Κατερίνα Τζομπανάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης επεσήμανε πως «η απόκτηση γνώσης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την ευημερία του ατόμου και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου. Με το σκεπτικό αυτό αποφασίσαμε να δώσουμε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας έτσι τη στήριξή μας στον θεσμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, σε μια προσπάθεια να δώσουμε στη δημοσιότητα το έργο που επιτελείται μέσω της λειτουργίας του. Θα ήθελα να καλέσω όλους του Χανιώτες/ισσες, που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν τελειώσει το σχολείο, να αδράξουν την ευκαιρία μέσα από το Σ.Δ.Ε.».
Η διάρκεια φοίτησης είναι δύο σχολικά έτη και με το πέρας της οι απόφοιτοι παίρνουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου