Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΡΕΙΑ


ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Πορεία ενάντια στον νόμο - πλαίσιο
Δημοσιεύθηκε στις: 09-09-2011

«O αγώνας ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο συνεχίζεται μέχρι την ανατροπή του», διαδήλωσαν χθες -και στους δρόμους των Χανίων- φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί.
Οι Σχολές που τελούν υπό κατάληψη έχουν ξεπεράσει τις 300, την ίδια στιγμή συνεχίζονται σε αυτές οι εκδηλώσεις - συζητήσεις για τα όσα προβλέπει ο νόμος και για την αντίδραση φοιτητών και καθηγητών.
Η χθεσινή συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων. «Γκρεμίζουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα, όλοι στον δρόμο, όλοι στον αγώνα», «Φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αυτός ο νόμος θα ανατραπεί», «Με όλες τις Σχολές να είναι κατειλημμένες, οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες», «Η αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους και όχι στη Βουλή και στους διαδρόμους», «Για το ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε αυταπάτες, καμία ειρήνη με τους απεργοσπάστες», «Οργή λαού, ξεσηκωμός παντού, να ρίξουμε τη χούντα Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.», «Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία ελάτε να παλέψουμε για δωρεάν Παιδεία», «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» ήταν ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν. Την πορεία παρακολουθούσε από απόσταση ισχυρή αστυνομική δύναμη, ωστόσο, δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο και η κινητοποίηση έληξε στην πλατεία.
«Αυτό το νομοσχέδιο που παίζει με τις ζωές μας δεν πρόκειται να περάσει. Συνεχίζουμε για δεύτερη εβδομάδα τον αγώνα, τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις. Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους. Δίνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε. ότι δεν πρόκεται να σταματήσουμε, αν δεν πέσει το νομοσχέδιο που βάζει υποθήκη τη ζωή μας», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου από τον Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χάσουν το εξάμηνο, όπως ανέφεραν ξεκάθαρα κυβερνητικοί κύκλοι, ο φοιτητής απάντησε πως «δεν μας σταματά καμία απειλή, αυτός ο νόμος δημιουργεί ανασφάλεια στους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς εργαζομένους, παίζει με το μέλλον μας και μας βγάζει σε μια κοινωνία χωρίς καμία ελπίδα».
Από τη μεριά των σπουδαστών του ΤΕΙ Χανίων ο Γιώργος Ζαφειράκης τόνισε. «Το ότι 250 βουλευτές ψήφισαν αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να βάλει σε σκέψη όλη την κοινωνία. Πρέπει να δούμε το μέλλον των Σχολών που είναι ζοφερό καθώς ο νέος νόμος φέρνει διατάξεις που κατακερματίζουν τον χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Εμείς ως Φοιτητικοί Σύλλογοι συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας. Πρέπει να αναζωπυρωθεί το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα και μαζί με τον κόσμο στις πλατείες να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε αυτές τις πολιτικές», ανέφερε. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι φοιτητές που πρόσκεινται στο ΜΑΣ.
Μεγάλη αναμένεται να είναι η παρουσία από τα Χανιά φοιτητών στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Εκθεση. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχής για τους φοιτητές που θα ανέβουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου