Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΥΜΜΑΤΑ ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΑ
Λύματα στα Ταμπακαριά
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 20-09-2011

Με λύματα πλημμύρισε και χθες το πρωί ο κόλπος των Ταμπακαριών, με ευθύνη -αυτή τη φορά- της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Κάτοικοι και επαγγελματίες, μιλώντας στα «Χ.Ν.», έκαναν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση, που έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους και κάλεσαν τον Δήμο Χανίων να πάρει άμεσα μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες.
Ειδικότερα, συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. επιχειρούσαν χθες το πρωί να αποφράξουν αγωγούς λυμάτων στο ύψος της οδού Γραμβούσας καθώς, όπως διαπιστώθηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση, η φραγή του αγωγού είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση λυμάτων και τη ρίψη τους στον αγωγό των ομβρίων προχθές το απόγευμα.
Ωστόσο, προκειμένου να γίνει η απόφραξη, διοχετεύθηκε αέρας με μεγάλη πίεση, με αποτέλεσμα να ανοίξει το καπάκι του αγωγού λυμάτων στην οδό Λάκκων και στη συνέχεια τα λύματα να χυθούν στον κόλπο των Ταμπακαριών.
«Δύο μήνες κάθε καλοκαίρι, Ιούλιο και Αύγουστο, γίνεται αυτό κάθε δέκα ημέρες. Πετάγεται το καπάκι πάνω από το φρεάτιο, ξεχειλίζουν τα βοθρολύματα και καταλήγουν στη θάλασσα, που απέχει απόσταση 30 μ. περίπου από το φρεάτιο», ανέφερε ο κ. Χρήστος Φυλοείτης, επαγγελματίας της περιοχής, συμπληρώνοντας πως «ειδοποιούμε και έρχονται αμέσως από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και αποφράζουν τα φρεάτια, αλλά το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ας βρουν οι υπεύθυνοι τι φταίει».
Ανάλογες αναφορές έκαναν και κάτοικοι της περιοχής, σημειώνοντας πως τελευταία αυτά τα φαινόμενα παρουσιάζονται πολύ συχνά.
Από τη μεριά της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ο υπεύθυνος των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Στεργιάννης, μιλώντας στα «Χ.Ν.», τόνισε πως «ένα συνεργείο μας εργαζόταν στην οδό Γραμβούσας προκειμένου να αποφράξει τα φρεάτια από τα οποία είχε γίνει μια υπερχείλιση την Κυριακή. Με την πίεση που δόθηκε άνοιξε το καπάκι του αγωγού στην οδό Λάκκων, είχαμε μια υπερχείλιση λύματος, αλλά κινηθήκαμε γρήγορα, ρίξαμε νερό, καθαρίσαμε τον δρόμο και έκλεισε το καπάκι». Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάννη ανάλογο φαινόμενο έχει παρουσιαστεί άλλη μια φορά. Ο ίδιος κάλεσε τους κατοίκους μόλις διαπιστώνουν ότι κάποιος αγωγός φράζει να ειδοποιούν άμεσα τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. (τηλ.: 2821044444), το οποίο και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου τα συνεργεία της να επεμβαίνουν αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου