Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ


ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Φοιτητές διαδηλώνουν στη Δ.Ε.Θ.
Δημοσιεύθηκε στις: 10-09-2011

Πενήντα φοιτητές από τα Χανιά θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συζητήσεις - εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της κατάληψης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
«Μπορεί η μεγάλη οικονομική δυσκολία να εμπόδισε αρκετό κόσμο να ανέβει, αλλά παρόλα αυτά είχαμε μεγάλη συμμετοχή και συνολικά 50 άτομα από τα Χανιά θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους 'αγανακτισμένους' θα γίνει πορεία την ίδια μέρα και στα Χανιά», ανέφερε το μέλος του συντονιστικού της κατάληψης, Δημήτρης Ζώγκας.
Παράλληλα, οι φοιτητές «πραγματοποίησαν μια εξόρμηση στα Νοσοκομεία, στη ΔΕΗ και σε άλλους χώρους και ανοίξαμε μια συζήτηση με τους εργαζόμενους για το κτύπημα των δημόσιων αγαθών σε μια κατεύθυνση κοινού αγώνα με τους αγωνιζόμενους κλάδους για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η κατάληψη θέλει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την κοινωνία και να καταλάβει ο κόσμος για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε, γιατί αυτές οι κινητοποιήσεις αφορούν τους ίδιους, το παρόν μας στο πανεπιστήμιο και το αύριό μας στην εργασία».
Αναφορικά με το θέμα του χαμένου εξαμήνου ο φοιτητής είπε «πάντα χρησιμοποιούν το όπλο των χαμένων εξεταστικών και των χαμένων εξαμήνων αλλά το φοιτητικό σώμα από τη στιγμή που μπήκε σε συνελεύσεις μέσα στην εξεταστική και θυσίασε το ίδιο την εξεταστική προχωρώντας σε 310 καταλήψεις ήδη, δείχνει ότι ο κόσμος είναι συνειδητοποιημένος ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας για τη ζωή του. Θα κληθούμε να χάσουμε ένα εξάμηνο αλλά θα κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη ζωή μας. Αυτές οι απειλές θα πέσουν στο κενό. Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν από κάποιες δυνάμεις για να πείσουν τον κόσμο στις συνελεύσεις να σταματήσει τις κινητοποιήσεις αλλά νομίζω ότι τα ισχυρά αντανακλαστικά του φοιτητικού κινήματος θα τις ανατρέψουν».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ομάδας αντιπληροφόρησης, εργαστήρι κοσμηματοποιίας στην αρχιτεκτονική και Κρητικό γλέντι στο μπλόκο της κατάληψης.
- Σήμερα, στις 3 μ.μ., στο μπλόκο του Πολυτεχνείου, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Η επιστημονική γνώση ως κινητήρια δύναμη για την ανθρωπότητα», Στις 6 μ.μ. θα γίνει εργαστήριο στην αίθουσα Β1.007 του Πολυτεχνείου με θέμα «Εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού Python».
Στις 10 το βράδυ στην Αρχιτεκτονική προβολή της ταινίας «The take».
- Αύριο: Τουρνουά 5x5 στο Πολυτεχνείο στις 3 το μεσημέρι και στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς θεατρικό παιχνίδι από τη θεατρική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
- Τη Δευτέρα: Συνεδρίαση συντονιστικού κατάληψης στην Αρχιτεκτονική στις 12 μ. Στις 6 το απόγευμα στη Δημοτική αγορά εκδήλωση με θέμα: «Η κατεδάφιση των Πανεπιστημίων και της Παιδείας και η απάντηση του πανεκπαιδευτικού κινήματος».
- Τρίτη: Στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα ΚΤΕΛ για δωρεάν μετακινήσεις και στη 1 μ.μ. νέα συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου