Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑ


ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Ρουτίνα... οι διαρρήξεις
Δημοσιεύθηκε στις: 10-09-2011

Οι διαρρήκτες των Δημαρχείων ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά στο κέντρο των Χανίων, στο κτήριο όπου στεγάζονται Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, απ’ όπου έκλεψαν ηλεκτρικές συσκευές, αλλά και το χρηματοκιβώτιο με μόλις 90 ευρώ.
Εχουν προηγηθεί διαρρήξεις στα πρώην Δημαρχεία Θερίσου και Μουσούρων.
Πιο συγκεκριμένα:
Ηλεκτρονικές συσκευές και λιγοστά χρήματα ήταν η «λεία» διαρρηκτών που χθες τα ξημερώματα μπήκαν στα γραφεία των Υπηρεσιών του Δήμου που στεγάζονται στην οδό Γρηγορίου E’ στο κέντρο των Χανίων.
Οι διαρρήκτες φαίνεται ότι αξιοποίησαν το ισόγειο του κτηρίου και από τον ακάλυπτο κατάφεραν να φτάσουν στον πρώτο όροφο και στη συνέχεια να μπουν και στους υπολοίπους ανοίγοντας τις πόρτες με λοστούς.
Η σήμανση πήρε δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά τόσο στους υπαλλήλους όσο και στους αστυνομικούς έκανε εντύπωση πως οι διαρρήκτες δεν έκαναν άνω - κάτω τον χώρο, αλλά κινήθηκαν προς συγκεκριμένα σημεία όπου υπέθεσαν ότι θα έβρισκαν κάποια συσκευή ή χρήματα.
Ειδικότερα οι διαρρήκτες αφαίρεσαν:
- Από το Γραφείο Παλιάς Πόλης μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηλεκοντρόλ λέιζερ που χρησιμοποιείται για μετρήσεις, έναν τηλεφακό και 130 ευρώ που άνηκαν σε μια υπάλληλο και τα είχε σε φάκελο στο γραφείο της.
- Από την Τεχνική Υπηρεσία πήραν μια φωτογραφική μηχανή ΝΙΚΟΝ και έχει παραβιαστεί και μια ντουλάπα χωρίς να λείπει τίποτα.
- Από τη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης με 90 ευρώ, έναν προτζέκτορα καθώς και επιταγές τραπεζών, οι οποίες και ακυρώθηκαν.
«Στις 7 το πρωί μου τηλεφώνησε η Δημοτική Αστυνομία ότι υπάρχει διάρρηξη σε όλα τα γραφεία στη Γρηγορίου Ε’, είχαν ανοιχτεί οι ντουλάπες, οι εξώπορτες.
Συνολικά παραβιάστηκαν 6 πόρτες και μια εσώπορτα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Ξυνίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες της διάρρηξης «μπήκαν από το ισόγειο όπου υπάρχουν καταστήματα που δεν χρησιμοποιούνται.
Παραβίασαν την τζαμόπορτα και βγήκαν στον ακάλυπτο όπου χρησιμοποιώντας οικοδομικά υλικά δημιούργησαν 'σκαλοπάτια' μέχρι το μπαλκόνι του ισογείου.
Ηταν ανασφάλιστη η πόρτα του αρχείου της Πολεοδομίας από όπου και κινήθηκαν στην συνέχεια σε όλους τους ορόφους».
Το κτήριο επισκέπτεται συχνά η Δημοτική Αστυνομία ακόμα και τις βραδινές ώρες προκειμένου να ρίχνει μια ματιά στην είσοδό του καθώς υπάρχουν υπάλληλοι που προσέρχονται εκεί και τις απογευματινές ώρες.

ΣΤΗ Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.
«Ηλθα στις 6.15 το πρωί στην Υπηρεσία. Ανοίγοντας κανονικά το ρολό και την πόρτα, ανέβηκα πάνω στον 4ο όροφο και είδα τις δύο κεντρικές πόρτες μας παραβιασμένες.
Αμέσως ενημερώθηκε η ασφάλεια, ήλθαν και είδαν ότι εκτός από τον 4ο όροφο είχαν παραβιαστεί και άλλοι 3 όροφοι του Δήμου. Από τον έλεγχο που κάναμε είδαμε ότι αφαιρέθηκε ένας προτζέκτορας και το χρηματοκιβώτιο της Επιχείρησης, το οποίο μέσα είχε ένα μικρό ποσό της τάξης των 90 ευρώ, όπως επίσης και μπλοκ επιταγών για τα οποία έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες και έχουν ακυρωθεί», δήλωσε ο διευθυντής Εναλλακτικής Διαχείρισης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., κ. Μ. Βαρδάκης.
Και ο κ. Βαρδάκης εξέφρασε την απορία του για το ότι δεν έγινε προσπάθεια να αφαιρεθεί και άλλος ηλεκτρονικός εξοπλισμός που διαθέτει η Επιχείρηση (υπολογιστές κ.ά.) από τη στιγμή που και στον όροφο αυτό, αλλά και στους άλλους δεν φυλάσσονται χρήματα πέρα από κάποια μικροποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου