Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Επίθεση με αβγό κατά του Μ. Οθωνα
Δημοσιεύθηκε στις: 26-09-2011

Αβγό στο κεφάλι δέχθηκε από μια νεαρή γυναίκα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, χθες το πρωί στο Ρέθυμνο την ώρα -μάλιστα-που έκανε δηλώσεις σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο κ. Οθωνας επρόκειτο να παρακολουθήσει αθλητικούς αγώνες διάθλου στο Ρέθυμνο όταν μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πήγε δίπλα του και του πέταξε ένα αβγό.
Η νεαρή κοπέλα που συνελήφθη από τους αστυνομικούς και μέχρι αργά χθες το απόγευμα κρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου -καθώς είχε υποβληθεί μήνυση από τον κ. Οθωνα- συμμετείχε σε κινητοποίηση ομάδας διαδηλωτών που φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής κατηγορώντας και τον ίδιο τον υφυπουργό για την ψήφιση του μνημονίου και των κυβερνητικών μέτρων. Σε βάρος της σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία και έχει κινηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου. Εξω από την Αστυνομική Διεύθυνση συγκεντρώθηκαν πολίτες αλληλέγγυοι στην κρατούμενη, διεκδικώντας την απελευθέρωσή της.
Ο υφυπουργός μιλώντας γαι το περιστατικό στους δημοσιογράφους, είπε: «Τα γεγονότα αυτά, μεμονωμένα είτε από γκρουπούσκουλα είτε από πρόσωπα που θεωρούν ότι προάγεται η πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα με τέτοιο τρόπο, είναι γεγονότα που κανονικά πρέπει να αξιολογούνται ως γεγονότα όχι ιδιαίτερης σημασίας. Εχω πει κατ’ επανάληψη ότι κατανοώ και τη δυσκολία και τη διαμαρτυρία, την αγωνία, την ανασφάλεια που έχει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ομως αυτό (το περιστατικό) δεν αφορά σε καμία περίπτωση την εκδήλωση διαμαρτυρίας ή οργής της πραγματικά πληττόμενης κοινωνίας».
Ο υφυπουργός Υγείας, Χρ. Αηδόνης, ο οποίος ήταν επίσης στο Ρέθυμνο μίλησε για «άθλια» ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου