Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Εργα σε εξέλιξη
Δημοσιεύθηκε στις: 09-09-2011

Η επέκταση της Δυτικής Τάφρου προς νότια θα είναι ο επόμενος σταθμός των εργασιών, που συνεχίζονται και ολοκληρώνονται μέσα στο 2011, στην οδό Πειραιώς.
Την πορεία των έργων είχε την ευκαιρία να δει από κοντά χθες ο δήμαρχος, κ. Μ. Σκουλάκης, μαζί με τους αντιδημάρχους, κ. Μ. Κεμεσίδη και Ν. Ξυνίδη.
Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν την επίσπευση των εργασιών καθώς λόγω σκόνης η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη, ειδικά τους μήνες που πέρασαν. Από τη μεριά του ο εργολάβος δεσμεύτηκε πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Μ. Σκουλάκης τόνισε πως: «Διαπιστώνουμε ότι όλα πηγαίνουν καλά. Υπάρχει μία αλλαγή στην εικόνα αυτής της πλευράς της πόλης μας, που σηματοδοτεί μία νέα πορεία για τα Χανιά μας». Ερωτηθείς για τυχόν προβλήματα στο έργο κ. Σκουλάκης είπε ότι δεν εντοπίζονται, παρά μόνο μικροπροβλήματα, τα οποία γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Η Β’ ΦΑΣΗ
Αναφερόμενος στο έργο της ανάδειξης των οχυρώσεων ο κ. Ανδριανάκης τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση, που προβλέπει επέκταση της Τάφρου μέχρι την οδό Σκαλίδη. Μάλιστα, δύο ακόμη σημαντικά έργα προωθούνται αυτό το διάστημα στο σημείο: Η αποκατάσταση του αναχώματος, το οποίο έχει εντάξει ο Δήμος Χανίων στις Αστικές Αναπλάσεις και θα υλοποιηθεί με Προγραμματική Σύμβαση και η αποκατάσταση του δυτικού αναχώματος και του Ρωσικού Στρατώνα, έργο που έχει ήδη εγκριθεί.
«Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική αλλαγή που γίνεται στην πόλη των Χανίων καθώς ανακτούμε ένα σημαντικό μνημείο της πόλης, όπως είναι οι οχυρώσεις, το οποίο επί εκατό χρόνια 'βιάζεται'», είπε ο κ. Ανδριανάκης, συμπληρώνοντας πως η εικόνα της παλιάς πόλης αλλάζει προς το καλύτερο.


Το έργο

Το 1ο υποέργο αφορά την εργολαβία, έχει προϋπολογισμό σύμβασης 431.000,00 ευρώ και προβλέπει τις εξής εργασίες:
- Κατασκευή πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές του δρόμου.
- Δημιουργία ασφαλτικού οδοστρώματος κίνησης οχημάτων.
- Κατασκευή αποκλειστικής λωρίδας ποδηλατοδρόμου (είναι η πρώτη λωρίδα ποδηλατοδρόμου που κατασκευάζεται και υλοποιείται βάσει της συνολικής μελέτης ποδηλατοδρόμων για την πόλη των Χανίων).
- Εκσυγχρονισμό και συμπλήρωση δικτύων ομβρίων Δ.Ε.Υ.Α.Χ., όπου απαιτείται.
- Νέο δημοτικό φωτισμό.
- Εξοπλισμό κοινοχρήστων χώρων.
- Νέες φυτεύσεις.
Το έργο συμπληρώνεται με όλες τις απαραίτητες υποδομές για ΑμΕΑ (οδεύσεις τυφλών, ράμπες κ.λπ.).
Το 2ο υποέργο αφορά την υπογειωποίηση του εναέριου ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΗ, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 160.00,00 ευρώ και ο Δήμος συμμετέχει σε αυτό με ποσοστό 50%. Το υποέργο εκτελείται κατόπιν Προγραμματικής Σύμβασης, που έχει υπογράψει ο Δήμος Χανίων με τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου