Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ


ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Διαρρήκτες προτιμούν... τους Δήμους
Δημοσιεύθηκε στις: 27-09-2011

Ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και τρεις γεννήτριες αξίας 100.000 ευρώ καθώς και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο ήταν η λεία διαρρηκτών, που μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, στη Χαλέπα.
Η έβδομη διάρρηξη μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» και σε χθεσινή έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου αποφασίσθηκε να προχωρήσει στην ηλεκτρονική φύλαξη όλων των χώρων, που ανήκουν ιδιοκτησιακά στον Δήμο Χανίων.
Η φύλαξη αυτή θα αφορά την τοποθέτηση συναγερμών που, μαζί με άλλα μέτρα, θα γίνει προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας του Δήμου.
Οι άγνωστοι σπάζοντας τις κλειδαριές μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα συνεργεία και αφαίρεσαν σημαντικό εξοπλισμό, απαραίτητο για τη λειτουργία τους, τον φόρτωσαν σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο και αποχώρησαν. Μέχρι αργά χθες το βράδυ το όχημα ή ο εξοπλισμός δεν είχαν εντοπιστεί.

«ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ»
«Επειτα από επτά διαρρήξεις - εγκληματικές πράξεις, είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι και σκεπτόμαστε έως και το ενδεχόμενο ο Δήμος Χανίων να έχει στοχοποιηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος κ. Μ. Σκουλάκης μετά το τέλος της σύσκεψης, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει συνεργασία με την Αστυνομία και θα της δοθούν όλα τα στοιχεία που θα ζητηθούν.
Ο δήμαρχος έκανε έκκληση σε όλους τους δημότες, προκειμένου όπως είπε «να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της περιουσίας όλων μας. Νομίζω ότι οι δημότες μπορούν -αν δουν ύποπτες ενέργειες- να ενημερώνουν τη Δημοτική Αστυνομία ή την ΕΛΑΣ».

ΣΕ ΜΑΝΤΡΕΣ
Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες μαντρών υλικών και εξοπλισμού ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως είναι υποχρεωμένος να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και να εντοπίσει «πού θα διατεθούν αυτά τα κλοπιμαία. Να έχουν υπόψιν τους όλοι ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τον Δήμο».
Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντικατασταθούν τα μηχανήματα καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Επτά διαρρήξεις
16/3 απόπειρα διάρρηξης στη ΔΕΥΑΧ
22/8 στο Δημαρχείο Θερίσου
9/9 στην Πολεοδομία Χανίων
16/9 στο νέο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου
24/9 στα συνεργεία του Δήμου
25/9 πάλι στα συνεργεία
25/9 στο ιατρείο Στερνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου