Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νεκρός ο σκύλος - σύμβολο του ενετικού λιμανιού
Δημοσιεύθηκε στις: 14-10-2011

Τραγικό θάνατο, κάτω από τις ρόδες ενός λεωφορείου, βρήκε ο «Σήφης», το συμπαθές αδέσποτο, που είχε σχεδόν υιοθετηθεί από καταστηματάρχες και πελάτες στις αλυσίδες της Χάληδων.
Το άτυχο ζώο, που ξεχώριζε για τον μεγάλο όγκο του, χτυπήθηκε από το λεωφορείο στις 9 το πρωί, στην πλατεία 1866, μπροστά από το κατάστημα «Everest».
«Μας τηλεφώνησαν και πήγαμε, αλλά, δυστυχώς, το ζώο είχε πεθάνει», ανέφερε η κα Σίλκε Βρόμπελ, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η μικρή κιβωτός του Νώε», που καθημερινά καλείται να επέμβει σε πολλά ανάλογα περιστατικά. Η κα Βρόμπελ δηλώνει απογοητευμένη και από τη στάση του Δήμου Χανιων. «Τηλεφώνησα στον κ. Λειψάκη, τον αντιδήμαρχο, προκειμένου να κάνει κάτι για να απομακρυνθεί το ζώο, γιατί μιλάμε για 40 κιλά, ωστόσο, παρά τα 4 - 5 τηλεφωνήματά μου δεν είχα ανταπόκριση. Κάποια στιγμή με πήρε πίσω και μου είπε ότι θα στείλει συνεργείο, το οποίο, όμως, αργούσε πάρα πολύ. Με τη βοήθεια των ανέργων εκεί που μαζεύονται στην πλατεία το βάλαμε σε μία κουβέρτα και το απομακρύναμε. Τρεις ώρες μετά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πού είναι το ζώο, όταν ήδη εμείς το είχαμε απομακρύνει και το είχαμε θάψει», ανέφερε η πρόεδρος του Φιλοζωικού. Ο θάνατος του σκύλου στεναχώρησε όλους τους θαμώνες της περιοχής καθώς αποτελούσε κατά κάποιον τρόπο την ατραξιόν της και είχαν αναλάβει τη διατροφή του.
Πέρα από αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με την κα Βρόμπελ, είχαμε και δύο περιστατικά δηλητηριάσεων με φόλες. «Ειδικά αυτήν την εποχή που κλείνουν τα ξενοδοχεία, στα οποία βρίσκουν φαγητό τα αδέσποτα, είναι πολύ συνηθισμένες οι φόλες από διάφορους ανθρώπους, που μόνο εγκληματίες μπορείς να τους πεις, όπως επίσης έγκλημα κάνουν και αυτοί που έχουν ζώα και τα εγκαταλείπουν. Το να έχεις ένα ζώο σημαίνει υπευθυνότητα», τονίζει η κα Βρόμπελ.

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Αναφορικά με τον βασανισμό γάτας μέχρι θανάτου στο Γενικό Λύκειο Ν. Κυδωνίας από τρεις μαθητές ο Φιλοζωικός Σύλλογος αναφέρει πως είναι ένα περιστατικό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. «Απαιτείται η παρουσία ψυχολόγων. Σε όποιο βιβλίο Ψυχολογίας κοιτάξετε θα δείτε ότι τα παιδιά που κακοποιούν μέχρι θανάτου ζώα είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν εγκληματικές συμπεριφορές και σε βάρος ανθρώπων. Ειναι πολύ σοβαρό θέμα που θα πρέπει να το εξετάσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς», τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου