Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων
Δημοσιεύθηκε στις: 21-10-2011

Την αναβάθμιση των αθλητικών δραστηριοτήτων για τις ανάγκες των πολιτών στον Δήμο Πλατανιά έχει ως στόχο το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) του Δήμου, που συστάθηκε και επίσημα τον περασμένο Ιούνιο.
«Σκοπός του Ν.Π.Δ.Δ. είναι η καλλιέργεια και η διείσδυση του αθλητικού πνεύματος σε όλους τους δημότες. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς θέλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του αθλητισμού στον Δήμο μας», ανέφερε η κα Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Πλατανιά. Αλλοι στόχοι του Ν.Π.Δ.Δ. είναι η συντήρηση των εγκαταστάσεων, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η δημιουργία τμημάτων μαζικού αθλητισμού αερόμπικ, μπάσκετ, βόλεϊ κ.ά.
Αναφορικά με το κλειστό γυμναστήριο Ταυρωνίτη η κα Μαραγκουδάκη σημείωσε πως «μέχρι σήμερα το γυμναστήριο είχε δοθεί σε ιδιώτη με εργολαβία. Στις 9 Σεπτεμβρίου έληξε η σύμβαση και τώρα παραχωρήθηκε σε εμάς να το λειτουργήσουμε ως δημοτικό στάδιο. Η αρχή είναι δύσκολη, θα προχωρήσουμε σε συμβάσεις με δύο γυμναστές. Είμαστε εδώ για την άθληση και την ασφάλεια των αθλητών μας, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και για τα σωματεία». Το Ν.Π.Δ.Δ. έχει και ένα χρέος από τον προηγούμενο φορέα που είχε παραλάβει το έργο (Σύνδεσμος Δήμων Πλατανιά, Βουκολιών, Κολυμπαρίου) της τάξης των 40.000 ευρώ προς τον ιδιώτη που το διαχειριζόταν.
Σύμφωνα με την κα Μαραγκουδάκη, μετά και από γνωμάτευση ειδικής επιτροπής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα (εισροή νερού από 19 σημεία, ηλεκτρομηχανολογικά προβλήματα κ.ά.). Οι εργασίες συντήρησης βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι το Νομικό Πρόσωπο συστάθηκε τον Ιούνιο του 2011 μετά από συγχώνευση τριών Νομικών Προσώπων των Δήμων που απαρτίζουν τον νέο Δήμο Πλατανιά (Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αλικιανού, Παιδικού Σταθμού Μουσούρων, Στάδιο Αλικιανού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου