Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011


ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Καταστροφή για τους αλιείς
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 22-10-2011

«Χωρίς Τελωνείο καταστρεφόμαστε», λένε οι αλιείς της Κισάμου, που χθες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμιση του Τελωνείου Κισάμου, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή από το 1880!
Πλέον, η συγκεκριμένη Υπηρεσία μετά τη συνταξιοδότηση και του μοναδικού υπαλλήλου είναι ανενεργή. Προκειμένου να εκτελωνίσουν τα καύσιμα που θέλουν οι ψαράδες είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν τα σκάφη τους στα Χανιά, κάτι που ανεβάζει κατά πολύ το κόστος της εργασίας. "Δεν έχει μπει λουκέτο ακόμα στο Τελωνείο αλλά η τρόικα πολεμά να το βάλει. Είμαστε 48 αλιείς, υπάρχουν 9 τουριστικά, 25 αυτοκίνητα που είναι σφραγισμένα και 550 ρακοκάζανα που εξυπηρετούνται από το Τελωνείο της περιοχής", ανέφερε ο κ. Στέφανος Γρηγοράκης, πρόεδρος των αλιέων Κολυμπαρίου και Κισάμου.
Στη συγκεκριμένη Υπηρεσία υπηρετούσαν δύο άτομα, πριν από έναν χρόνο απομακρύνθηκε ο ένας και από την 1η Οκτωβρίου συνταξιοδοτήθηκε ο δεύτερος και η ανησυχία είναι έκδηλη ότι η Υπηρεσία οδεύει στο πλαίσιο των περικοπών σε κλείσιμο. "Λουκέτο από το κράτος δεν έχει μπει, έχει μπει από την Υπηρεσία που δεν έχει υπάλληλο να στείλει, εγώ είδα το θέμα. Από εδώ εξυπηρετούνται 11 λιμάνια από το Λαφονήσι μέχρι το Κολυμπάρι, δεν μπορεί από τα Χανιά ένας τελώνης να τα καλύψει. Είναι τεράστιο πρόβλημα, πρέπει και αυτοί που κάθονται στα γραφεία να μας συμπονέσουν", τόνισε ο κ. Γρηγοράκης.
Την άμεση τοποθέτηση προσωπικού στο Τελωνείο Κισάμου ζήτησε ο κ. Γιώργος Τερεζάκης, πρόεδρος των αλιέων Πλατάνου. "Δεν είναι δυνατόν να έχει πέσει η αλιεία 50% και να μας ταλαιπωρούν αναγκάζοντάς μας να πηγαίνουμε στα Χανιά για να βάλουμε πετρέλαιο. Αν δεν γίνει τίποτα θα κλείσουμε τη Νομαρχία (κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Χανίων", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΔΗΜΟΣ
"Αυτό που γίνεται με το Τελωνείο, είναι μια συνέχεια σε ένα πρόγραμμα που δεν ξέρω ποιος το εκπονεί να διαλύσει η περιοχή της Κισάμου. Ολες οι Υπηρεσίες αποψιλώνονται και φεύγουν, δεν ξέρουμε πού θα πάμε. Μάθαμε ότι επίκειται το κλείσιμο του Τελωνείου και ήδη ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην προχωρήσει αυτό το πράγμα", ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Νίκος Κατζουράκης, ο οποίος και παρατήρησε πως στις προσπάθειες που έχει κάνει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση οι Υπηρεσίες δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να το παραπέμπουν από τη μια στην άλλη. Ερωτηθείς αν το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι το Τελωνείο Χανίων δεν διορίζει άτομο στην Κίσαμο, ο κ. Κατζουράκης είπε πως "αυτά είναι αστεία. Είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η ενέργεια του να φύγει είναι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του αποφασίζουμε και κλείνουμε ή ανοίγουμε όπου θέλουμε εμείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου