Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΡΟΔΟΒΑΝΙ
Πυροβόλησε αστυνομικούς - Συνελήφθη στο Αίγιο
Δημοσιεύθηκε στις: 26-10-2011

Στο Αίγιο συνελήφθη από την Αστυνομία ένας 29χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων πριν από έναν χρόνο κατά τον εντοπισμό χασισοφυτείας στο Ροδοβάνι Σελίνου.
«Συγχαίρω τον διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων που κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση μετά από έρευνα ενός έτους», τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ. Π. Μουρτζανός, που αναφερόμενος στους επίδοξους «καλλιεργητές» χασίς, υπογράμμισε πως σοβαρές παραβάσεις του νόμου ανατίθενται σε έμπειρους αξιωματικούς «οι οποίοι εξετάζουν με λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία και μετά από μήνες και πολλές φορές και χρόνια καταφέρνουν να τις εξιχνιάσουν, να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη».
Δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 25 Οκτωβρίου του 2010, είναι ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, που αναγνωρίσθηκε από τους αστυνομικούς και που κατηγορείται ότι πυροβόλησε πέντε φορές κατά αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων που αναζητούσαν φυτεία χασίς. Τότε οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν και οι αστυνομικοί μετά την εξερεύνηση του χώρου εντόπισαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν 700 δενδρύλια κάνναβης συνολικού βάρους 330 κιλών. Επίσης, στον χώρο της καλλιέργειας είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μία γεμιστήρα TOKAREV, που περιείχε οκτώ φυσίγγια, μία εύχρηστη ζυγαριά ακριβείας κ.ά.
«Κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και μεθοδικής έρευνας και προανάκρισης, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δραστών των παραπάνω πράξεων είναι 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κρατείτο ήδη στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγίου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διάπραξης διακεκριμένων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου. Σε βάρος του εκδόθηκε χθες Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Χανίων, το οποίο διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου και ο αναφερόμενος δράστης συνελήφθη για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ θα ακολουθήσει μεταγωγή του ενώπιον της κας Ανακρίτριας Χανίων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση. Σημειώνεται πως το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου έχει σχηματίσει, επίσης, δικογραφία σε βάρος του κατηγορούμενου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου