Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Σφράγισμα καταστημάτων
Δημοσιεύθηκε στις: 28-10-2011

Στο σφράγισμα καταστημάτων στη Δημοτική Αγορά για τη μη τακτοποίηση των οφειλών έχει προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος Χανίων, που παράλληλα μέχρι το τέλος του χρόνου θα επανεξετάσει όλο το καθεστώς σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων εντός του μνημείου.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για οικονομικά θέματα, κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, υπογραμμίζει πως «στη Δημοτική Αγορά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ξενοίκιαστο κατάστημα. Τα δύο καταστήματα που είναι κλειστά είναι ενοικιασμένα και δυστυχώς είμαστε σε νομικές διαδικασίες, ώστε να προκαλέσουμε την έξωσή τους κάτι που, όπως γνωρίζεται, δεν είναι κάτι εύκολο. Το κατάστημα που βρίσκεται στα βορινά σκαλάκια της Αγοράς θα επαναλειτουργήσει με τον παλιό ιδιοκτήτη, ο οποίος και θα μας καταβάλει αυτά που χρωστά».
Αναφορικά με τις παλιές οφειλές προς τον Δήμο από πολλούς επιχειρηματίες, που είχαν δραστηριοποιηθεί στην Αγορά, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης λέει πως «υπάρχει μια σημαντική βελτίωση στην είσπραξή τους και σε ό,τι αφορά τις καταβολές των ενοικίων σε μηνιαία βάση για το 2011. Οι περισσότεροι πληρώνουν· κάποιοι που ετεροχρόνιζαν τις πληρωμές τους έχουν μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό. Σε κάθε περίπτωση στο τέλος του χρόνου επανεξετάζουμε όλο το καθεστώς σε ό,τι αφορά την Αγορά και θα προβούμε σε συγκεκριμένα μέτρα μέσω της Οικονομικής μας Υπηρεσίας, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να μειώσει όλα τα ποσά που του οφείλονται».
Οι οφειλές προς τον Δήμο προέρχονται, σύμφωνα με τον κ. Πρωτοπαπαδάκη:
1) Από παλιούς ενοικιαστές που έχουν χρεοκοπήσει και έχουν φύγει, δεν μπορούμε να τους βρούμε, αλλά, δυστυχώς, το ποσό παραμένει ως ανείσπρακτο από τον Δήμο.
2) Από εκείνους που συνεχίζουν και δραστηριοποιούνται μέσα στην Αγορά, αλλά χρωστάνε και βρίσκονται σε μια πορεία διευθέτησης της οφειλής τους.
3) Από τους επαγγελματίες που καθυστερούν τις πληρωμές λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Στη Δημοτική Αγορά τα ενοίκια παραμένουν σε σχετικά καλές τιμές, αν υπολογίσουμε ότι ειδικά τους θερινούς μήνες ο χώρος κατακλύζονταν καθημερινά από χιλιάδες κόσμο, αφού αποτελεούσε το σημείο αποβίβασης και επιβίβασης των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια. Με βάση την τελευταία δημοπρασία δόθηκε τιμή 310 ευρώ για ένα κατάστημα 17 τ.μ. Το μεγαλύτερο ενοίκιο στην Αγορά είναι κάτω από 900, που είναι πολύ παλιό ενοίκιο και το μικρότερο είναι γύρω στα 150 ευρώ.
Αναλυτικότερα στοιχειά αναμένεται να δοθούν σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια που θα μπει το ζήτημα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου