Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΕΠ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ- ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ


ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΚΕΠ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ
Αντιδρά η τοπική κοινωνία
Δημοσιεύθηκε στις: 07-10-2011

«Tο ΚΕΠ και το 'Βοήθεια στο σπίτι' ήταν οι καλύτερες υπηρεσίες του κράτους, ερχόσουν έκανες τη δουλειά σου. Και αυτοί το έκλεισαν», αναφέρει ο κ. Νίκος, κάτοικος του Αλικιανού.
Η τοπική κοινωνία είναι έντονα δυσαρεστημένη καθώς ένας επιτυχημένος θεσμός, που πρωτοξεκίνησε το 2003 και στα Χανιά, φαίνεται να τελειώνει σε πολλές επαρχιακές κωμοπόλεις όπως ο Αλικιανός και οι Βουκολιές σήμερα και άλλες πιθανόν αύριο.
Αιτία η λήξη των συμβάσεων με τους εργαζόμενους που είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των υπηρεσιών.
«Πλέον εμείς είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε στα Χανιά γιατί το ΚΕΠ του Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι είναι πιο μακριά», τονίζει ο κ. Νίκος, ενώ ο κ. Σταύρος υπογραμμίζει πως «το ΚΕΠ εξυπηρετούσε όλο τον κόσμο. Το μόνο γραφείο που είχε απομείνει ήταν το ΚΕΠ. Τώρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ερχόταν ο πολίτης από τον Πρασέ και τα ορεινά χωριά εδώ και δεν χρειαζόταν να πάει στα Χανιά».

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
«Για τα ΚΕΠ Βουκολιών και Αλικιανού έχει λήξει η σύμβαση έργου του προσωπικού από τον Αύγουστο. Εξι μήνες πριν είχαμε ζητήσει να μας εγκρίνουν νέες συμβάσεις. Ηρθε έγγραφο που μας έλεγε λειτουργήστε τα με το προσωπικό που έχετε. Πώς όμως θα γίνει αυτό όταν σύμφωνα και με τον Οργανισμό του Δήμου, τον πρώτο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, για 170 θέσεις που θα πρεπει να έχουμε, αυτή τη στιγμή διατηρούμε μόνο 70 άτομα για όλο τον Δήμο από διοικητικούς, μέχρι καθαριότητας, μέχρι εργάτες;», δηλώνει ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.
Προκειμένου να λειτουργήσουν και πάλι τα ΚΕΠ ο Δήμος έχει πάρει ομόφωνα μια απόφαση για την πρόσληψη διμηνιτών που θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Ωστόσο και αυτή η λύση δεν είναι μόνιμη. «Η πρόβλεψη είναι να λειτουργήσουν τα ΚΕΠ έστω με διμηνίτες, μέχρι το κράτος να ευαισθητοποιηθεί και να προκηρύξει θέσεις για τα ΚΕΠ. Ελπίζω στον κ. Κουκουλόπουλο που ξέρει από την Αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο κ. Μαλανδράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου