Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

KOYTABIA


ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Στέγη στη Νορβηγία
Δημοσιεύθηκε στις: 03-10-2011

Λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των διακοπών τους στα Χανιά, μια οικογένεια από τη Νορβηγία επέστρεψε στις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να υιοθετήσει πέντε μικρά σκυλάκια και τη μητέρας τους, που είχε βρει εγκαταλελειμμένα στην περιοχή του Πλατανιά! Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, από οικογένεια στο εξωτερικό.
«Πριν από έναν μήνα κατά τη διάρκεια των διακοπών μας στην περιοχή του Πλατανιά είδαμε μια σκύλα στην παραλία, που έμπαινε σε έναν αγωγό για τα νερά της βροχής. Εκεί είχε μέσα τα 5 της σκυλάκια', αναφέρει η κα Μάριτ Μπρότεν, που μαζί με το σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά της έδινε καθημερινά φαγητό στη μητέρα και στα κουτάβια. «Ζήτησα από τον άντρα μου να τα πάρουμε, αλλά αυτός αρνήθηκε λέγοντας πως έχουμε ήδη πολλά ζώα στο σπίτι μας. Ωστόσο, το διάστημα που μείναμε δεθήκαμε με τα ζώα και στο τέλος και εκείνος δέχθηκε τις παρακλήσεις μας να τα πάρουμε μαζί μας. Μια γυναίκα της περιοχής μας έφερε σε επαφή με τον Φιλοζωικό Σύλλογο και ξεκινήσαμε την προσπάθεια υιοθεσίας, η οποία είναι περίπλοκη και δεν μπορούσε να γίνει άμεσα».
Επιστρέφοντας στη Νορβηγία, η οικογένεια ενημερώθηκε από τις Αρχές της χώρας για τους όρους υιοθεσίας. «Μας είπαν ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε μέχρι τρία ζώα τώρα, αφού πρώτα βέβαια κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εμβόλια και τα υπόλοιπα μετά τον Ιανουάριο, έφτιαξα όλα τα χαρτιά και επέστρεψα στις αρχές Οκτωβρίου στα Χανιά για να πάρω τα πρώτα ζώα», εξηγεί η κα Μπρότεν.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
Το κόστος των εισιτηρίων για ανθρώπους και ζώα πολύ μεγάλο. «Μας κοστίζει πάρα πολλά και δεν είμαστε πλούσιοι, ο άντρας μου πήρε εξτρά δουλειά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα αυτά. Όμως, δεν μπορούσαμε να βλέπουμε τα ζώα αυτά να πεθαίνουν στην πείνα και να κινδυνεύουν καθημερινά να πατηθούν από τα αυτοκίνητα», αναφέρει η κα από τη Νορβηγία, επισημαίνοντας πως η όλη κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα αποτελεί μεγάλη δυσφήμιση για την Ελλάδα. «Ήδη πολλοί Νορβηγοί προτιμούν την Ισπανία που έχει καλύτερη οργάνωση σε αυτόν τον τομέα. Τα ζώα δεν αξίζουν τέτοιας συμπεριφοράς που έχουν εδώ από ορισμένους ανθρώπους», τονίζει η κα Μπρότεν, που σήμερα θα μεταφέρει τις εμπειρίες της από την υιοθεσία σε τηλεοπτικό κανάλι της πατρίδας, που θα μεταδώσει την Παρασκευή ωριαία εκπομπή αποκλειστικά για την περίπτωσή της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου