Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΕΛΟΣ
Υπογραφές για τη λιμνοδεξαμενή
Δημοσιεύθηκε στις: 10-11-2011

Συγκεντρώθηκε το σύνολο των υπογραφών των ιδιοκτητών γης στα σημεία όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή του Ελους και τα δίκτυα άρδευσης.
Ετσι δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία κατασκευής του έργου.
Καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη συγκέντρωση των υπογραφών έπαιξε το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, προκειμένου το έργο να προχωρήσει γρήγορα.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο έργο επανεντάχθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο -στα τέλη του 2010- για χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. και θα έχει χωρητικότητα 600.000 περίπου κυβικά νερού.
«Ολο το διάστημα αυτό από την επανένταξη του έργου μέχρι σήμερα συγκεντρώσαμε τις υπογραφές των ιδιοκτητών, που συμφωνούν και προσυπογράφουν να ξεκινήσει το έργο χωρίς να έχουν πάρει τα χρήματα. Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες χώρων, όπου θα γίνει η λιμνοδεξαμενή αυτή καθαυτή, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις υπογραφές και τώρα συγκεντρώνουμε τις υπογραφές των ιδιοκτητών που έχουν να κάνουν με το δίκτυο. Είμαστε και σε αυτό το σημείο στη φάση της ολοκλήρωσης καθώς μένουν 2 - 3 ακόμα», δηλώνει στα «Χ.Ν.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα της Δ.Ε. Ιναχωρίου, κ. Μιχάλης Μουντάκης.
Ο ίδιος επισημαίνει πως μετά τη συγκέντρωση των υπογραφών δεν υπάρχουν εμπόδια στο να προχωρήσει το έργο. «Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής θα δώσει ανάσα πνοής στην περιοχή του Ελους, γιατί θα αρδεύσει καλλιέργιες, ελιές, καστανιές και θα φυτευθούν σίγουρα και άλλες καθώς σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και στενότητας ο κόσμος στρέφεται στη γεωργία», επισημαίνει ο κ. Μουντάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου