Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011


ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ψαράδες σε απόγνωση
Δημοσιεύθηκε στις: 11-11-2011

Στον αποκλεισμό του Τελωνείου στο Ηράκλειο θα προχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα αλιείς από όλη την Κρήτη διαμαρτυρόμενοι για τη μη επιστροφή του Φ.Π.Α. από τα καύσιμα που χρησιμοποιούν εδώ και 11 μήνες.
Ανάμεσά τους και ψαράδες από τα Χανιά, που δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης από τη μη επιστροφή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
«Προχωράμε όλοι οι ψαράδες της Κρήτης στον αποκλεισμό του Τελωνείου στο Ηράκλειο. Δυστυχώς, έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και ενώ έχουμε πάρει πετρέλαιο από τα βενζινάδικα το έχουμε πληρώσει, έχουμε πληρώσει και τον Φ.Π.Α. και τα χαρτιά μας έχουν πάει στο Τελωνείο Ηρακλείου, αλλά το τελευταίο λέει ότι δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει για να πάρουμε τις επιστροφές μας», δηλώνει ο κ. Στέφανος Γρηγοράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου.
Οι ψαράδες επισημαίνουν πως «τα χρήματα που μας οφείλουν είναι πολλά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε τώρα να αγοράσουμε πετρέλαιο. Για να πηγαίνουμε όλοι οι ψαράδες της Κρήτης στο Ηράκλειο γι? αυτόν τον λόγο καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση είμαστε. Μπορεί να χρωστάνε και 15.000 ευρώ σε κάθε ψαρά, γιατί είναι 60 λεπτά στο λίτρο ο Φ.Π.Α., τον οποίο έχουμε πληρώσει ολόκληρο και πρέπει να μας επιστραφεί. Το κράτος δεν έχει πει ότι κόβει την επιστροφή του Φ.Π.Α. Ισχύει ακόμα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι υπάλληλοι του Τελωνείου στο Ηράκλειο δεν μας τα δίνουν», επισημαίνει ο κ. Γρηγοράκης.
Ο ίδιος αναφέρει πως σε επικοινωνία που έχουν οι αλιείς της Κρήτης με το Υπουργείο Οικονομικών αυτό που τους αναφέρθηκε είναι ότι υπάρχουν τα χρήματα. «Μιλήσαμε με το Υπουργείο και μας είπαν ότι τα χρήματα είναι στο ταμείο, απλά χρονοτριβούν να μας εξυπηρετήσουν από το Τελωνείο Ηρακλείου», καταλήγει ο κ. Γρηγοράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου