Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
Επιδοτήσεις σε ελαιοπαραγωγούς
Δημοσιεύθηκε στις: 14-11-2011

Το 50 % της επιδότησης θα μπορούν να πληρωθούν από σήμερα το πρωί οι ελαιοπαραγωγοί των Χανίων. Το Σαββατοκύριακο όσοι αγρότες διαθέτουν κάρτα αναλήψεων διαπίστωσαν ότι στους λογαριασμούς τους στην Αγροτική Τράπεζα έχουν κατατεθεί τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης αλλά όπως είχε ανακοινώσει και η τράπεζα θα μπορούν να τα πάρουν κανονικά από σήμερα, Δευτέρα.
Όπως επισήμανε στα «Χ.Ν.» ο διευθυντής του καταστήματος Χανίων της ΑΤΕ κ. Ευτύχης Σταυριανουδάκης, «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και όλοι οι λογαριασμοί των αγροτών έχουν πιστωθεί κανονικά. Δεν έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο από αυτά που ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι δίνοντας περισσότερα ταμεία για την εξυπηρέτηση των αγροτών μας». Σημειώνεται πως οι παραγωγοί φέτος δεν θα χρειασθεί να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση έτσι η διαδικασία της επιδότησης απλουστεύεται.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Από τη μεριά της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ενότητα», ο γραμματέας της κ. Μανώλης Βαρουξάκης επιβεβαιώνει ότι το Σαββατοκύριακο τόσο από τα ΑΤΜ όσο και από το site του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε διαπιστωθεί η πίστωση των λογαριασμών. Οπως τόνισε ο κ. Βαρουξάκης «η θέση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων είναι ότι ειδικά αυτήν την εποχή της μεγάλη οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να είχε μπει το 100% του ποσού της επιδότησης. Οι αγρότες πλήττονται πάρα πολύ, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι, από την κρίση. Με τα χρήματα αυτά οι αγρότες θα στηρίξουν και την τοπική αγορά που περιμένει μαζί με μας κάθε χρόνο την καταβολή της επιδότησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου