Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΧΘΕΣ
Επιδοτήσεις ελαιολάδου
Δημοσιεύθηκε στις: 15-11-2011

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η καταβολή της επιδότησης ελαιολάδου για το 2011 από τα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Η προσέλευση στα καταστήματα ήταν αυξημένη, χωρίς όμως να παρουσιαστεί συνωστισμός και ιδιαίτερα προβλήματα.
«Υπάρχει προσέλευση και εξυπηρέτηση του κόσμου. Ο καιρός βοήθησε ώστε να μην υπάρχει μαζική παρουσία των δικαιούχων. Οι παραγωγοί έρχονται σταδιακά και εξυπηρετούνται», ανέφερε ο διευθυντής της ΑΤΕ Χανίων, κ. Ευτύχης Σταυριανουδάκης.
Αναφορικά με κάποια ζητήματα που τέθηκαν για παρακρατήσεις χρημάτων της επιδότησης για παραγωγούς που δεν είχαν πληρώσει ΕΛΓΑ ή για δέσμευσή τους για οφειλές προς την Τράπεζα, ο διευθυντής της ΑΤΕ σημείωσε πως «για την παρακράτηση λόγω ΕΛΓΑ η Τράπεζα δεν έχει καμία εμπλοκή. Οι ίδιοι οι παραγωγοί προκειμένου να τους καταβληθεί η επιδότηση, βάσει της ανακοίνωσης του ΕΛΓΑ, τους είχε δοθεί η δυνατότητα ή να πληρώσουν την οφειλή τους ή να δοθεί πάγια εντολή για να κρατηθεί η οφειλή τους από την επιδότηση. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν μικροποσά».
Για τα δάνεια ο κ. Σταυριανουδάκης σημείωσε πως «η ΑΤΕ πάντα διακρινόταν και διακρίνεται για τη φιλική σχέση με το πελατολόγιό της. Φυσικό είναι ότι, αν κάποιος οφείλει και δεν παρουσιάζεται στην Τράπεζα, η Τράπεζα να βρίσκει κάποιον τρόπο για να τον καλέσει. Εμείς δεν έχουμε πάρει χρήματα από λογαριασμούς παραγωγών στους οποίους και κατατέθηκε η επιδότηση. Ωστόσο, κάποιοι έχουν δεσμευτεί, ώστε να έρθει ο πελάτης μας, που καταλαβαίνουμε ότι αντιμετωπίζει, ειδικά αυτήν την εποχή, μεγάλα προβλήματα και να συζητήσει μαζί μας και να δούμε ποια λύση μπορούμε να βρούμε, ώστε να αντιμετωπιστεί η οφειλή του».
Σημειώνεται ότι η προκαταβολή της επιδότησης αφορά το 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου