Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011


ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Συζητήσεις για θωράκιση του παλιού λιμανιού
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 16-11-2011

Την περαιτέρω θωράκιση του λιμανιού από τα καιρικά φαινόμενα μελετούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων καθώς και χθες, εξαιτίας του έντονου κυματισμού, ήρθαν να προστεθούν νέες ζημιές στις προβλήτες.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, κ. Νίκος Ξυνίδης, υπογράμμισε πως «στους άμεσους στόχους μας είναι να προχωρήσουμε σε κάποια έργα αποκατάστασης των ζημιών, ωστόσο, αυτό δεν αρκεί, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε ώστε να 'θωρακίσουμε' καλύτερα το μνημείο».
Οι χθεσινές ζημιές αφορούσαν κυρίως το σύστημα ανεφοδιασμού των σκαφών που υπάρχουν στις ξύλινες προβλήτες, τις ζημιές που προκάλεσε στην προβλήτα σκάφος που ήταν δεμένο σε αυτή, το σύστημα ηλεκτροδότησης και φωτισμού της παραλιακής ζώνης, ενώ μεγάλες ποσότητες άμμου συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Σιντριβάνι και μπήκαν μέσα στα παραλιακά καφέ. Παράλληλα, λόγω των έντονων κυματισμών κινδύνευσε να «λύσει» κάβους ένα ιστιοφόρο, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε.
«Εμείς προτιθέμεθα να κάνουμε μία μικρή αποκατάσταση άμεσα καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε ολοκληρωμένη αποκατάσταση πριν τον Φεβρουάριο, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε και πάλι ανάλογα φαινόμενα τον χειμώνα που έρχεται. Γενικότερα για να αποφεύγονται συχνά τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να δούμε πώς θα ενισχύσουμε τη θωράκιση του λιμανιού, ώστε να μην έχουμε τέτοιες ζημιές», επεσήμανε ο κ. Ξυνίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου