Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ
Διαβεβαίωση σε αλιείς για επιστροφή χρημάτων
Δημοσιεύθηκε στις: 18-11-2011

Διαβεβαιώσεις, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται από την επιστροφή του φόρου καυσίμων, πήραν οι αλιείς των Χανίων από τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, που έκανε σχετική παρέμβαση στο Τελωνείο Ηρακλείου και στο Υπ. Οικονομικών.
Οι αλιείς δεν είχαν πάρει ούτε 1 ευρώ ως επιστροφή για το 2011 με αποτέλεσμα να τους οφείλονται μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, προετοίμαζαν και κινητοποιήσεις και στο Ηράκλειο γι? αυτόν τον σκοπό.
«Μίλησε μαζί μου ο περιφερειάρχης, κ. Αρναουτάκης, στον οποίο είχαν υποβληθεί τα αιτήματά μας. Μετά από επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους φορείς μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα πάρουμε τα χρήματα από το πρώτο τρίμηνο του 2011 και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πάρουμε το δεύτερο τρίμηνο», ανέφερε στα «Χ.Ν.», ο κ. Γρηγοράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου.
Ο κ. Γρηγοράκης επεσήμανε πως αυτό το μέτρο αφορά χιλιάδες αλιείς σε όλη την Κρήτη που στερούνται των χρημάτων αυτών. «Μόλις δοθούν τα χρήματα αυτά μένει να μας εξοφλήσουν άλλους 6 μήνες. Είναι θετικό ότι υπήρξε αυτή η εξέλιξη γιατί ήμασταν απελπισμένοι. Θα θέλαμε ως επαγγελματίες να ευχαριστήσουμε τον κ. Αρναουτάκη, τον κ. Βουλγαράκη και τον βουλευτή κ. Δαμιανάκη που ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της λειτουργίας του Τελωνείου», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των Αλιέων Κισάμου και Κολυμπαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου