Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Πιέσεις στη ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση αντλιοστασίων
Δημοσιεύθηκε στις: 26-11-2011

Σε πολιτική απόφαση, που θα πιέζει τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακανονισμούς με Δήμους, Οργανισμούς και Επιχειρήσεις Υδρευσης για τις οφειλές των τελευταίων από τη χρήση ρεύματος, προσδοκούν οι τοπικοί φορείς των Χανίων προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε 7 αντλιοστάσια.
Σε ό,τι αφορά την ύδρευση του Ακρωτηρίου που αντιμετωπίζει και τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο του Βλητέ, συνεχίζεται κανονικά και χωρίς προβλήματα σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ πέραν της χαμηλής πίεσης του νερού. Ωστόσο, αν συνεχιστεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου -που τώρα αντιμετωπίζεται με την αξιοποίηση ενός παλιού αγωγού ύδρευσης- είναι σίγουρο πως το πρόβλημα θα επιδεινωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι τουλάχιστον πάνω από 70 οι φορείς από όλη τη χώρα που έχουν μεγάλες οφειλές προς τη ΔΕΗ και τους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης. Παρά τις συνεχείς συναντήσεις με στελέχη της ΔΕΗ ακόμα και χθες δεν υπήρξε θετική κατάληξη στις επαφές καθώς η επιχείριση ηλεκτρισμού συνεχίζει να διεκδικεί να της δοθεί τουλάχιστον το 50% των χρημάτων των οφειλών άμεσα, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους φορείς ύδρευσης.
Συνολικά οι οφειλές του ΟΑΔΥΚ ανέρχονται σε πάνω από 700.000 ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο 2011 έχει πληρώσει σε λογαριασμούς περισσότερα από 1.5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου