Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011


ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
Αντάμωμα Πολιτισμού
Δημοσιεύθηκε στις: 28-11-2011

Χόρεψαν και τραγούδησαν, έδωσαν ένα δείγμα της κουζίνας και των προϊόντων της κάθε περιοχής, παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό. Όλα αυτά στο πολιτιστικό σμίξιμο Συλλόγων του Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο του παλιού Τελωνείου.
Συγκροτήματα, μουσικές, φαγητά από τη Μικρά Ασία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κύπρο, τη Μακεδονία, τον Πόντο και τη Ρούμελη και από τους εν Χανίοις Πολιτιστικούς Συλλόγους των περιοχών αυτών κέρδισαν το ενδιαφέρον όλων όσοι βρέθηκαν στον χώρο του παλιού Τελωνείου. Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης με το σμίξιμο των καταγόμενων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο, την οποία αγκάλιασε πλήθος κόσμου που από νωρίς γέμισε ασφυκτικά τον χώρο των εκδηλώσεων.
«Επτά Σύλλογοι γίναμε μια αγκαλιά για να δείξουμε τα ήθη και τα έθιμά μας, την κουζίνα μας, την παράδοσή μας, να μιλήσουμε για την ιστορία του κάθε τόπου, να έλθουμε σε επαφή με τους Χανιώτες να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο και να περάσουμε καλά μια Κυριακή, να ξεχάσουμε για λίγο στεναχώριες και καημούς της εποχής», τόνισε η κα Σιμέλα Καραβάνου από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Χανίων «Παναγία Σουμελά».
Εκπρόσωποι από κάθε Σύλλογο χαιρέτησαν την εκδήλωση και ακολούθησε η χορωδία των Μικρασιατών, τα χορευτικά συγκροτήματα και το παραδοσιακό κέρασμα που περιλάμβανε -μεταξύ άλλων- και αρνί από τη σούβλα που είχε στηθεί έξω από το κτήριο.
«Ανάλογες εκδηλώσεις κάναμε και στο παρελθόν ως Σύλλογοι και σκεφθήκαμε να το επαναλάβουμε και φέτος σε μια δύσκολη συγκυρία. Όλοι ανταποκρίθηκαν και είμαστε συγκινημένοι από τη συμμετοχή και τη βοήθεια του κόσμου. Γιατί και ο κόσμος αναζητεί πηγές χαράς, θέλει να βρισκόμαστε, να διασκεδάζουμε να μην χάσουμε το χαμόγελο», επεσήμανε η κα Καραβάνου.
Στο παλιό Τελωνείο υπήρχαν περίπτερα για κάθε Σύλλογο τα οποία και κέρδισαν την προσοχή των επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου