Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011


ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Κλάδεμα δέντρων
Δημοσιεύθηκε στις: 29-11-2011

Εντονες αντιδράσεις σε διερχόμενους πολίτες έχει προκαλέσει το κλάδεμα δέντρων κατά μήκος της εθνικής οδού, ανάμεσα σε Πλατανιά και Γαλατά. Παράλληλα, διατυπώνονται ερωτήματα για το πού καταλήγουν όλα τα ξύλα και γιατί δεν διατίθενται για τις ανάγκες θέρμανσης κάποιου Ιδρύματος.
Τα «Χ.Ν.» επικοινώνησαν με τη Δ.Ε.Σ.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης που επιβλέπει το συγκεκριμένο έργο. «Γίνεται ένα κλάδεμα σε βάθος, γιατί έχει περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ξανακλαδεύτηκαν, αλλά, ωστόσο, αυτό δεν προκαλεί προβλήματα. Ισα - ίσα σε λίγους μήνες θα το δείτε ότι τα δεντράκια θα ξανανοίξουν», ανέφερε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, κ. Παπαδάκης. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ακακίες, σύμφωνα με γεωπόνους, απαιτείται κόψιμό τους σε βάθος καθώς είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στους δυνατούς ανέμους, με τον κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα, αν φύγουν κλαδιά και πέσουν στην εθνική οδό.
Αναφορικά με το θέμα της ξυλείας, που φορτώνεται σε αυτοκίνητα και σύμφωνα με τη Δ.Ε.Σ.Ε. πετιέται στον χώρο υγειονομικής ταφής, ο κ. Παπαδάκης τονίζει πως «τα ξύλα αυτά προέρχονται από δέντρα που δεν είναι κατάλληλα για κάψιμο. Ομως, αν κάποιος θέλει να τα πάρει, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να τα δώσουμε. Ομως για να καούν αυτά τα ξύλα θα φράξουν τα πάντα σε ένα τζάκι ή μια σόμπα. Δεν είναι κατάλληλα για καυσόξυλα. Θα απαιτηθεί να φυλαχθούν για ένα χρόνο ή και περισσότερο και πάλι είναι αμφιβόλου αξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου