Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011


ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ - Ο.Α.ΔΥ.Κ.
Συνάντηση για τις οφειλές
Δημοσιεύθηκε στις: 25-11-2011

Σε νέα συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, για το θέμα των οφειλών του Ο.Α.ΔΥ.Κ. απέναντί της, θα προχωρήσουν σήμερα το πρωί στην Αθήνα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Οργανισμού.
Ολα αυτά σε μία προσπάθεια να επαναηλεκτροδοτηθούν τα 7 αντλιοστάσια του Ο.Α.ΔΥ.Κ., στα οποία έχει διακοπεί το ρεύμα και να υπάρξει ένας διακανονισμός με τη ΔΕΗ.
Και χθες οι επαφές συνεχίσθηκαν, με τη ΔΕΗ πάντως να παραμένει ανένδοτη στο αίτημά της να της καταβληθεί το 50% των οφειλών απέναντί της -περίπου 400.000 ευρώ- και τα υπόλοιπα 400.000 στη συνέχεια να διακανονιστούν μέσω δόσεων.
Στο θέμα της υδροδότησης και ειδικά σε ό,τι αφορά το Ακρωτήρι, όπου και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων ενεργοποίησε παλιό αγωγό και ενίσχυσε το δίκτυο ύδρευσής της, με την πίεση πάντως του νερού να είναι χαμηλή. Από μεριάς του Ο.Α.ΔΥ.Κ. ο κ. Μ. Πατρελάκης σημείωσε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ότι συνεχίζονται οι επαφές στην Αθήνα και υπάρχει ελπίδα για κάποια εξέλιξη σήμερα.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ.
«Χρησιμοποιώντας το παλιό δίκτυο ύδρευσης και με μία καινούργια αντλία υδροδοτείται ικανοποιητικά το Ακρωτήρι. Το πρόβλημα είναι μόνο ότι έχει χαμηλή πίεση το νερό, ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιο σπίτι στο Ακρωτήρι δεν έχει νερό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Χανίων, κα Νίκη Αποστολάκη. Σύμφωνα με την κα Αποστολάκη «δεν έχουμε προχωρήσει σε καμία διακοπή νερού στο Ακρωτήρι. Ημασταν έτοιμοι να το κάνουμε, όμως, σκεφθήκαμε τη λύση του παλιού δικτύου ύδρευσης, κάναμε κάποιες δοκιμές και έτσι η περιοχή υδροδοτείται κανονικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου