Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΔΥΚ
Εκταμίευση χρημάτων για εξόφληση της ΔΕΗ
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 08-12-2011

Με 450.000 ευρώ, που θα εκταμιευτούν ως τη Δευτέρα, ο ΟΑΔΥΚ εκτιμά ότι θα δοθεί τέλος στη διακοπή της ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ σε 7 αντλιοστάσιά του. Αυτό επισημάνθηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού παρουσία του προέδρου του κ. Αθ. Καρούντζου, του γενικού διευθυντή κ. Γ. Μπατζέλη, των αντιπεριφερειαρχών Ρεθύμνου κας Λιονή και Χανίων κ. Βουλγαράκη.
Αυτό, πάντως, που επισημάνθηκε από τους παρισταμένους είναι ότι πλέον θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα το σύστημα είσπραξης από τους Δήμους, τις ΔΕΥΑ, τους ΤΟΕΒ προκειμένου να μην συσσωρεύονται χρέη. «Εδώ και τρεις ημέρες μαζεύουμε τα χρήματα που χρειάζονται και τη Δευτέρα θα μπορούμε να τα εκταμιεύσουμε και να δώσουμε 450.000 ευρώ στη ΔΕΗ, προκειμένου να επανασυνδέσει το ρεύμα στα 7 αντλιοστάσια που το έχει κόψει. Θεωρώ το θέμα λυμένο», δήλωσε στα «Χ.Ν.» αμέσως μετά το τέλος του Δ.Σ. ο γεν. διευθυντής κ. Γιάννης Μπατζέλης. Παράλληλα, ανέφερε πως πλέον ο Οργανισμός θα πάει σε καθαρές λύσεις και συμβάσεις με τους πελάτες του προκειμένου να πληρώνεται και να πληρώνει κανονικά και όταν πρέπει.

ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΟΜΑΛΟΥ
Αμέσως μετά το Δ.Σ. έγινε συνάντηση του κ. Καρούντζου με τους κ. Βουλγαράκη, Μπατζέλη, Δερμιτζάκη και στελέχη του ΟΑΔΥΚ αναφορικά με τη λιμνοδεξαμενή του Ομαλού. «Εγινε μια πρόταση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καντάνου - Σελίνου με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη στην οποία θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα. Και από εκεί και πέρα θα γίνει μια συνάντηση του περιφερειάρχη, με τους δημάρχους Καντάνου - Σελίνου και Πλατανιά για να καταλήξουμε πού και πώς θα πάμε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση ή συμβιβαστική λύση», ανέφερε ο δήμαρχος Καντάνου - Σελίνου κ. Δερμιτζάκης στα «Χ.Ν.». Ο Δήμος Καντάνου - Σελίνου είχε προσφύγει για το θέμα του χώρου όπου γίνεται η λιμνοδεξαμενή και υπήρξε δικαστική απόφαση, που αναγνωρίζει ότι είναι δημοτικός χώρος και ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκρισή του. Πάντως, τόσο ο κ. Καρούντζος όσο και ο κ. Βουλγαράκης, τάχθηκαν υπέρ της πραγματοποίησης του έργου έστω και με αναγκαστική απαλλοτρίωση, ωστόσο θα γίνει προσπάθεια για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των φορέων και των κατοίκων του Σελίνου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου με τον ΟΑΔΥΚ, που η πρώτη δεν αναγνώριζε ένα χρέος 500.000 ευρώ προς τον ΟΑΔΥΚ, αποφασίστηκε μια συμβιβαστική λύση. Να δώσει, δηλαδή, το ποσό των 232.000 ευρώ και να κλείσει το θέμα εκεί. «Είναι σύμφωνη η ΔΕΥΑΡ, έγινε ο συμβιβασμός. Το περάσαμε από το Δ.Σ. θα το περάσουν και εκείνοι και το θέμα θα λυθεί», είπε ο κ. Μπατζέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου