Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011


ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗ
Βιοκλιματικό νηπιαγωγείο
Δημοσιεύθηκε στις: 09-12-2011

Για τα Χριστούγεννα προβλέπεται η μεταφορά των νηπίων του Ταυρωνίτη στο νέο σύχρονο και βιοκλιματικό νηπιαγωγείο που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Χθες Περιφέρεια και Δήμος Πλατανιά παρέλαβαν το έργο από τον ανάδοχο που το υλοποίησε ένα χρόνο πριν την προθεσμία! "Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα που το πρώτο έργο που παραδίδω είναι ένα σχολείο" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βουλγαράκης, συμπληρώνοντας πως το νηπιαγωγείο "εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και οι διαδικασίες ξεκίνησαν από την πρώην Νομαρχία. Είναι προυπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ, ξεκίνησε στις αρχές του 2011 και ολοκληρώθηκε σε 10 μήνες ενώ η σύμβαση ήταν να παραδοθεί το 2012. Η καλή συνεργασία των υπηρεσιών με τον εργολάβο κ. Ναούμ, είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα. Πρόκειται για ένα κόσμημα για τα παιδιά του Ταυρωνίτη".
Παράλληλα ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε επίπεδο σχολικής στέγης μέσα στο 2012 θα παραδοθούν το 8ο Γυμνάσιο Χανίων και το Νηπιαγωγείο Βάμου. "Επειδή στα έργα του ΕΣΠΑ υπάρχει καλή ροή των χρημάτων αν και ο εργολάβος είναι καλός, τα έργα παραδίδονται πριν την προθεσμία ολοκλήρωσής τους επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης.
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης εξέφρασε την ικανοποιήσή του για την ολοκλήρωση του νηπιαγωγείου σημειώνοντας πως έχουμε προμηθευτεί ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό και άμεσα θα μιλήσουμε με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έτσι ώστε αν είναι δυνατόν μέσα στα Χριστούγεννα ή λίγο μετά, να γίνει εδώ η μεταφορά των νηπίων.
Tεχνικά στοιχεία
• 4 αίθουσες διδασκαλίας, δυναμικότητας 25 νηπίων η κάθε μία.
• 1 αίθουσα ύπνου, μαγειρείο τραπεζαρία.
• 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφείο, βεστιάριο, WC νηπίων, WC ενηλίκων, WC ΑΜΕΑ, αποθήκη, πλυντήριο - σιδερωτήριο - λινοθήκη, λεβητοστάσιο, πάρκιγκ.
• αύλειος χώρος που περιβάλλει όλο το κτήριο, εμβαδού 1829,40τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδό του κτηρίου είναι 583,70τ.μ..
• Το κτήριο είναι ενεργειακό αυτόνομο με σύστημα φωτοβολταϊκών και βασισμένο στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου