Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΚΙΝΕ
«Αλλαγές στη διαχείριση καλλιεργειών»
Δημοσιεύθηκε στις: 13-12-2011

Αναγκαία όσο ποτέ είναι η αλλαγή στη διαχείριση των καλλιεργειών με έμφαση στην αναζήτηση πρακτικών ωφέλιμων για το περιβάλλον, τον καταναλωτή και τον παραγωγό. Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ιδρυμα «Ιουλιανός Τσιράκης» στον Σκινέ από τη Δημοτική Επιχείρηση Πλατανιά και την Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Δήμου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα «Life Infoil», που στόχο έχει την καλύτερη ενημέρωση παραγωγών και καταναλωτών και που ήδη εφαρμόζεται στα Χανιά.
«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στους αγρότες μας ώστε να ενημερωθούν πάνω στο κομμάτι της ανεξέλεγκτης λίπανσης και ψεκασμών. Και ως ομάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης κάνουμε πολύ μεγάλη δουλειά σε αυτόν τον τομέα», τόνισε ο κ. Αντώνης Καπνισάκης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου.
Για το πρόγραμμα αναφέρθηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος, ερευνητής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, κ. Γιάννης Μετζιδάκης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για πρόγραμμα του Life με στόχο και σκοπό να ενισχύσει όσο το δυνατόν τις πρακτικές της αειφόρου καλλιέργειας. Η κα Κατερίνα Λύττου, επιστημονική συνεργάτις του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συνεργάζεται για το πρόγραμμα, τόνισε πως «θα πρέπει να αλλάξει η παλιά νοοτροπία και να προχωρήσουμε σε πρακτικές πιο φιλικές στο περιβάλλον με μικρότερο λειτουργικό κόστος και με μακροπρόθεσμες ωφέλειες για τον άνθρωπο».
Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργεί κέντρο πληροφόρησης και ενημέρωσης για παραγωγούς και καταναλωτές στην Κατρέ 2, στο παλιό λιμάνι.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ
Ανάλογη εκδήλωση θα γίνει αύριο, στις 6.30 μ.μ., στην Ορθόδοξη Ακαδημία, στο Κολυμπάρι, με προβολή ενημερωτικού υλικού - dvd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου