Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗ:
«Δεν είναι πρακτική μας η βία»
Δημοσιεύθηκε στις: 15-12-2011

Για «πολιτική στοχοποίησή τους, που έχει να κάνει με τον διαρκή αγώνα τους απέναντι στον νόμο - πλαίσιο, την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τη διάλυση της δημόσιας παιδείας», κάνουν λόγο οι 4 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σε βάρος των οποίων υπάρχει μηνυτήρια αναφορά από τον πρώην πρύτανη, κ. Ι. Γρυσπολάκη, για «εξύβριση και προπηλακισμό».
Οι φοιτητές σημείωσαν -μεταξύ άλλων- πως ο Σύλλογος Φοιτητών δεν υιοθετεί πρακτικές, όπως πέταγμα αβγών και προπηλακισμούς, κατηγορώντας τον μηνυτή τους για «ψέματα».
«Στόχος της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν να ανοίξει πολιτική αντιπαράθεση με τον ίδιο τον κ. Γρυσπολάκη μέσα στο μάθημά του, σε δημόσιο χώρο και να δείξουμε τον ρόλο του και τις πολιτικές του επιλογές. Μας κατηγορεί ότι του πετάξαμε ένα αβγό, ότι ασκήσαμε σωματική βία εναντίον του και τον εξυβρίσαμε. Αυτές είναι πρακτικές που δεν τις υιοθετεί ο Σύλλογος Φοιτητών σε καμία περίπτωση. Είναι ψέματα ότι εμείς προβήκαμε σε τέτοιες ενέργειες και το γεγονός ότι πετάχθηκε στον κ. Γρυσπολάκη ένα αβγό από κάποιον, που ήταν παρών στην αίθουσα, δεν μπορεί να συνδεθεί με τον Σύλλογο Φοιτητών ή με εμάς προσωπικά», ανέφερε ο κ. Λ. Μαστοράκης, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Γρυσπολάκης προσπαθεί να στοχοποιήσει πολιτικά μία συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών, την ίδια την Αριστερά, το κίνημα μέσα στο Πολυτεχνείο, γι? αυτό και για μια ακόμη φορά μηνύει φοιτητές».
Από τη μεριά του ο Δ. Ζώγκας, φοιτητής, τόνισε πως «η χανιώτικη κοινωνία μας ξέρει όλους καλά τόσα χρόνια. Ξέρει τι αγώνες κάνουμε και ξέρει ότι δεν επιλέγουμε δράσεις όπως το να πετάξουμε ένα αβγό, αλλά μαζικές, συλλογικές διαμαρτυρίες. Πάντα επιλέγουμε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καθηγητές, πρυτάνεις, που θέλουν να προωθήσουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τη μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης. Εμείς πήγαμε εκεί για να καταδείξουμε τον ρόλο του κ. Γρυσπολάκη, που υπογράφει κείμενα υπέρ του μνημονίου, που στρέφεται υπέρ των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια».
Δύο εκ των φοιτητών που δήλωσαν πως τους ασκήθηκε μηνυτήρια αναφορά, παρότι οι ίδιοι δεν συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, ήταν οι Ο. Βλαχόπουλος και X. Κόκκας. «Ο πρώην πρύτανης, κ. Γρυσπολάκης, που έχει καθαιρεθεί από το ΣτΕ, είναι γνωστό στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα ότι είναι πρωτεργάτης στην εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο και της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης», ανέφερε ο κ. Βλαχόπουλος, ενώ ο κ. Κόκκας, επεσήμανε πως «ο κ. Γρυσπολάκης στα πρόσωπά μας στοχοποιεί το φοιτητικό κίνημα, το σύνολο των φοιτητών, των Συλλόγων Δ.Ε.Π., των εργαζομένων στα Ιδρύματα που στρέφονται απέναντι στον νόμο - πλαίσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου