Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011


ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Τελεσίγραφο φαρμακοποιών
Δημοσιεύθηκε στις: 22-12-2011

Στάση αναμονής κρατούν οι φαρμακοποιοί των Χανίων, την ίδια στιγμή που ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ανακοινώσει ότι από την 1η Ιανουαρίου τα φαρμακεία σταματούν την πίστωση στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, αναφέρει πως οι επαγγελματίες των Χανίων δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για τη στάση τους, αλλά εκτιμά πως δεν θα υπάρξει διακοπή της πίστωσης πριν την 15η Ιανουαρίου. Και αυτό μολονότι οι οφειλές των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς των Χανίων φτάνουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ!
«Εμείς δεν έχουμε πάρει ακόμα κάποια απόφαση διακοπής της πίστωσης. Θα πρέπει να κάνουμε συνέλευση που θα αποφασίσει τι θα γίνει. Οπωσδήποτε είναι ένα μέτρο επώδυνο για τους πολίτες και προσπαθούμε να το καθυστερήσουμε, αλλά δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε και πολύ», δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο κ. Βάμβουκας.
Μέχρι στιγμής οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λάβει καμία έγκυρη διαβεβαίωση για το πότε θα πληρωθούν μόνο προφορικές υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν ένα μέρος των οφειλών ως τις 15 Ιανουαρίου. «Το νέο Ταμείο περιλαμβάνει τα πρώην Ταμεία των Εμπόρων, του ΙΚΑ, του Δημοσίου. Ολοι αυτοί πλήρωναν με διαφορετικό τρόπο. Το ΙΚΑ πλήρωνε κανονικά, αν τώρα αρχίσει να πληρώνει όπως τα άλλα δύο, θα έχουμε ακόμα πιο σοβαρό πρόβλημα. Θα περιμένουμε να δούμε, αν θα μας πληρώσουν ως στις 15 Ιανουαρίου. Αν το τραβήξουν, όμως, δεν θα αντέξουμε και εμείς και θα αναγκαστούμε να κόψουμε την πίστωση».
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Την ίδια στιγμή με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανέφερε πως τα χρέη των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς της χώρας ξεπερνούν τα 400.000.00 ευρώ, την ίδια στιγμή που οι φαρμακοβιομηχανίες ζητούν άμεση εξόφληση ή μεγάλες προκαταβολές και 800 φαρμακεία οδηγούνται σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε πως σταματά την πίστωση προς τους ασφαλισμένους και από την 1η Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά τα φάρμακά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου