Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
«Ανάγκη για μεταπολίτευση του λαού»
Δημοσιεύθηκε στις: 22-12-2011

Την ανάγκη για μια "νέα μεταπολίτευση του λαού" επισήμανε χθες από τα Χανιά ο κ. Σπύρος Παναγιώτου, στέλεχος της Κομμουνιστική Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίηθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
"Αγωνιζόμαστε για την μεταπολίτευση του λαού, μια συστηματική προσπάθεια που είναι υποχρεωμένος να κάνει ο λαός για την ανατροπή αυτού του πολιτικού συστήματος και τη σάρωσή του και την εγκαθίδρυση μιας νέας κατάσταση όπου έλεγχο πάνω στη γενική πορεία των πραγμάτων θα έχει ο απλός κόσμος, ο λαός" σημείωσε ο κ. Παναγιώτου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη "για μια ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών ικανή να επιτρέψει μια ανόρθωσή της πορείας της χώρας, μια διέξοδο από την πολιτική και κοινωνική κρίση που έχει περιέλθει. Να δημιουργηθεί μια κατάσταση που να είναι δυνατή μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση".
Ο ομιλητής στην εκδήλωση αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις των πολιτών στις πλατείες αλλά και στις αυθόρμητες διαμαρτυρίες της 28ης Οκτωβρίου "που οργανώθηκαν από τον απλό κόσμο και στις οποίες φάνηκε η αναντιστοιχία ανάμεσα στις διαθέσεις του λαού και στις επιλογές των κομμάτων εξουσίας. Ο λαός διαβλέπει την ανάγκη μιας μεγάλης και ριζικής αλλαγή και αυτό είναι αισιόδοξο. Αν μπορέσει να οργανωθεί και η Αριστερά σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είναι δυνατή μια νέα μεταπολίτευση μια νέα πορεία για τη χώρα", κατέληξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου