Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011


ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Εργα πνοής για την παλιά πόλη
Δημοσιεύθηκε στις: 24-12-2011

Δύο σημαντικά έργα πνοής για την παλιά πόλη δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Το ένα αφορά την πεζοδρόμηση των οδών Τσουδερών, Μουσούρων και Χρ. Επισκόπου, που χρηματοδοτείται με το ποσό των 550.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων και το δεύτερο αφορά τα σύγχρονα δίκτυα υποδομών στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Ξυνίδης, υπογραμμίζει πως 'τα έργα αυτά μπορούν να εκτελεσθούν άμεσα, αλλάζοντας το πρόσωπο της παλιάς πόλης, διευκολύνοντας κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες». Ειδικότερα, η πεζοδρόμηση της οδού Τσουδερών και των γύρω δρόμων έχει έναν ορίζοντα ολοκλήρωσης τριών μηνών από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ο εργολάβος και το έργο των σύγχρονων δικτύων θα πρέπει να παραδοθεί σε 12 μήνες.
Ειδικότερα:
Το πρώτο έργο που δημοπρατείται στις 3 Ιανουαρίου αφορά την πεζοδρόμηση των οδών Τσουδερών, Μουσούρων και Χρυσάνθου Επισκόπου. 'Είναι ένα έργο που μας το είχαν θέσει αφενός οι καταστηματάρχες της περιοχής και το διαπιστώσαμε και εμείς ότι πράγματι και η παλια πόλη θα πρέπει να αρχίσει να πεζοδρομείται. Στο πλαίσιο αυτό με ιδίους πόρους θα προχωρήσουμε στο έργο που έχει προϋπολογισμό 550.000 ευρώ», δηλώνει ο κ. Ξυνίδης.
Αναφορικά με την ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να γίνει μέσα σε τρεις μήνες 'γιατί από το Πάσχα αρχίζει η κίνηση στην παλιά πόλη και ευελπιστούμε ότι μέχρι αυτό το διάστημα θα το έχουμε αποπερατώσει. Αν βέβαια δεν εμπλακούμε στη διαδικασία των ενστάσεων, των προσφυγών. Πιστεύω να υπάρξει μια κατανόηση από όλες τις πλευρές, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί άμεσα', λέει ο αντιδήμαρχος.
Στις 10 Ιανουαρίου δημοπρατείται το έργο 'Κατασκευή σύγχρονων δικτύων υποδομής στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης' μεταξύ των οδών Χ. Νταλιάνη, Ποτιέ, Σήφακα και Δασκαλογιάννη. Οπως αναφέρει ο κ. Ξυνίδης 'είναι μια έκταση 24 στρεμμάτων με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ και αφορά την υπογειωποίηση όλων των εναέριων καλωδιώσεων, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης - αποχέτευσης, νέος φωτισμός, δίκτυο πυρόσβεσης, δίκτυο οπτικών ινών, διαμορφώσεις χώρων, νέες πλακοστρώσεις. Είναι ενταγμένο στα ολοκληρωμένα προγράμματα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα δημοπρατηθεί στις 10 του μηνός. Πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει η δημοπράτηση, παρότι υπάρχουν προβλήματα, λόγω της απεργίας των μηχανικών για το ασφαλιστικό τους ταμείο. Ελπίζουμε ότι δεν θα πέσουμε πάνω στις κινητοποιήσεις και το έργο θα προχωρήσει γιατί είναι προτεραιότητα για τον Δήμο Χανίων'.
Το διάστημα της πραγματοποίησης των εργασιών στο τμήμα αυτό η κίνηση των οχημάτων στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης θα γίνεται μέσω των οδών Χάληδων, Σήφακα και Δασκαλογιάννη. 'Ουσιαστικά με τα έργα αυτά προχωρά η απορρόφηση πόρων και ο σχεδιασμός του Δήμου μας για την ανάδειξη της παλιάς πόλης', καταλήγει ο αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου