Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011


ΜΕ ΛΕΙΑ 25.000 ΕΥΡΩ
Κινηματογραφική ληστεία στον Πλατανιά
Από: Γιώργος Κώνστας
Δημοσιεύθηκε στις: 03-12-2011

Κινηματογραφική ληστεία με λεία 25.000 ευρώ από δύο αγνώστους στην επαρχιακή οδό Πλατανιάς, Βρύσες, Πατελάρι του Δήμου Πλατανιά.
Οι άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον ταχυδρομικό διανομέα της περιοχής, που τις πρώτες ημέρες του μήνα μεταφέρει χρήματα για τις συντάξεις.
Ενας εκ των δραστών, που οδηγούσε αγροτικό όχημα, το οποίο είχε κλαπεί στις 7 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, έπεσε -λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι- πάνω στο όχημα που οδηγούσε ο ταχυδρομικός διανομέας, λίγο πριν τη διασταύρωση του δρόμου από Πλατανιά προς Βρύσες και Πατελάρι, προκαλώντας μετωπική σύγκρουση.
Αμέσως μετά τη σύγκρουση από γειτονικό πορτοκαλεώνα έτρεξε στο σημείο της σύγκρουσης ο δεύτερος εκ των δραστών, κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα και μαζί με τον συνεργό του, με την απειλή των όπλων, αφαίρεσαν από τον διανομέα την τσάντα με τα 25.000 ευρώ, που προορίζονταν για την πληρωμή των συντάξεων. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάσθηκαν στο όχημά τους και διαμέσου του Πατελαρίου έφτασαν στο Βαρύπετρο, όπου και εγκατέλειψαν το όχημά τους σε αγρόκτημα, δίπλα σε αγροτικό δρόμο της περιοχής, βάζοντάς του φωτιά για να καλύψουν τα ίχνη τους. Η φωτιά κατέστρεψε ολοκληρωτικά το όχημα προκαλώντας του ζημιές, ύψους 5.000 ευρώ, ενώ για την αντιμετώπιση της φωτιάς, που έκαψε επίσης και δέντρα, έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων με πέντε άντρες.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονταν σε αγροκτήματα και κήπους, κοντά στο σημείο που έγινε το συμβάν, δήλωσαν στα «Χ.Ν.» ότι άκουσαν τον θόρυβο της σύγκρουσης και φωνές, αλλά δεν κατάλαβαν ότι έγινε ληστεία, παρά μόνο όταν στο σημείο έφτασαν άλλα Ι.Χ. που κινούνταν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής.
Κάτοικοι του Πατελαρίου τόνισαν στα «Χ.Ν.» πως είδαν το αγροτικό με τους δύο δράστες να περνά ταχύτατα μέσα από το χωριό μετά τη ληστεία χωρίς, όμως, να αντιληφθούν τι έγινε.

ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής και πριν από δύο χρόνια είχε γίνει προσπάθεια να κλέψουν τα χρήματα του ταχυδρομικού διανομέα. Τότε, όμως, είχε καταφέρει να ξεφύγει καθώς κινούνταν με μηχανάκι και ξεπέρασε το μπλόκο των δραστών.
Με ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων αναφέρει πως την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου