Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011


ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ
Προβλήματα από τη χιονόπτωση
Δημοσιεύθηκε στις: 28-12-2011

Στον άμεσο εκχιονισμό του δρόμου Λάκκοι - Ομαλός προκειμένου να μεταφερθεί μια οικογένεια που αντιμετώπιζε ιατρικό πρόβλημα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων προχώρησε προχθές το πρωί ο Δήμος Πλατανιά.
Η έντονη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο, κυρίως τις πρωινές ώρες προχθές, προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα.
'Είχαμε μια ξαφνική χιονόπτωση στον δρόμο Λάκκοι - Ομαλός στη θέση Αγιος Ζαχαρίας μετά της Φώκιες. Τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν και υπήρξε ένα ιατρικό πρόβλημα και μια οικογένεια, που είχε περάσει το Σαββατοκύριακο στον Ομαλό, έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο Νοσοκομείο. Είχαμε μια επαφή με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μας, αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί άμεσα με τα δικά της μηχανήματα. Ετσι κινηθήκαμε γρήγορα και χρησιμοποιήσαμε ως Δήμος Πλατανιά εργολάβο της περιοχής που διάνοιξε άμεσα και γρήγορα τον δρόμο', τόνισε στα 'Χ.Ν.' ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την πολιτική προστασία, κ. Μανώλης Σολιδάκης.
Μέχρι προχθές το βράδυ είχε αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων μέχι και το Ξυλόσκαλο. 'Η κίνηση προς τον Ομαλό ήταν πολύ μεγάλη. Και το Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα, ακόμα και την Τρίτη πλήθος κόσμου ανέβηκε στο οροπέδιο για να θαυμάσει το χιόνι, αλλά και να δει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου μας, που πιστεύω ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών Χανιωτών, αλλά και άλλων επισκεπτών του τόπου μας. Να ξέρει ο κόσμος ότι ως Δήμος θα φροντίσουμε ώστε όλες τις ημέρες, όλες τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα, το οδικό δίκτυο να μην κλείσει, θα είμαστε σε συνεχή κινητοποίηση και πλήρη ετοιμότητα, έτσι ώστε να μπορεί να δει από κοντά το ξακουστό οροπέδιο του Ομαλού', ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου