Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011



ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΕΣΚΛΩΝ

Αντισταθμιστικά οφέλη για το νερό


Την εκχώρηση αντισταθμιστικών οφειλών από τον ΟΑΔΥΚ στην τοπική ενότητα των Μεσκλών για τη διαχείριση των νερών αναμένεται να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στη σημερινή του συνεδρίαση. Το αίτημα της συνέλευσης των κατοίκων της τοπικής ενότητας Μεσκλών, του τοπικού συμβουλίου, του πολιτιστικού συλλόγου του συνεταιρισμού, του Α.Σ. τέθηκε προς το Δ.Σ.
Από την μεριά του ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γ. Μαλανδράκης έβαλε το ζήτημα στη χθεσινή του συνάντηση με τον γεν. διευθυντή του ΟΑΔΥΚ κ. Μπατζέλη και πήρε θετική απάντηση. Ερωτηθείς σχετικά από τα "Χ.Ν." ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε πως " ο τοπικισμός και η τοπική διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού όπως το νερό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Οταν όμως ένα έργο γίνεται σε μια χωρική περιοχή δεν μπορε'ο ο Δήμος να μην έχει λόγο όπως πχ. το φράγμα Βαλσαμιώτη. Οταν τα νερά των Μεσκλών εκχωρήθηκαν στον ΟΑΔΥΚ δεν έγινε καμία ενέργεια για αντισταθμιστικά οφέλη. Εγώ το έθεσα το θέμα στον γεν. διευθυντή του ΟΑΔΥΚ που είναι θετικός σε αντισταθμιστικά μέσω έργων του Οργανισμού στην περιοχή. Πρέπει να δούμε την διαχείριση των υδάτων γενικότερα και όχι σε επίπεδο μόνο δήμου ή τοπικής ενότητα."
Θετικός ως προς την παροχή αντισταθμιστικών στους Μεσκλιανούς από τον ΟΑΔΥΚ εμφανίσθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Σολιδάκης που θα εισηγηθεί το θέμα στο σημερινό Δ.Σ.
Στη συνάντηση των κ. Μαλανδράκη και Μπατζάλη επίσης τέθηκε ζήτημα
για την λιμνοδεξαμενή του Ομαλού, το φράγμα του Βαλσαμιώτη και τα ανταποδωτικά από την επικείμενη λειτουργία του φράγματος, την επικαιροποίηση του φράγματος Σεμπρωνιώτη "για το οποίο μας υποσχέθηκε ότι θα το παλέψει ο ΟΑΔΥΚ" ανάφερε ο δήμαρχος Πλατανιά συμπληρώνοντας πως " ένα άλλο ζήτημα που υπάρχει είναι αυτό του νερού ύδρευσης από τις πηγές του ΟΑΔΥΚ και την επάρκεια του για τη νέα περίοδο. Θέλω να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει επάρκεια νερού ανεξάρτητα αν είναι ξηρό ή όχι το καλοκαίρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου