Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011


TΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Εγκρίθηκε ο βιολογικός Γεωργιούπολης
Δημοσιεύθηκε στις: 03-12-2011

Οριστικά στο Ε.Σ.Π.Α. εντάχθηκε και επίσημα χθες η κατασκευή και υλοποίηση του βιολογικού καθαρισμού της Γεωργιούπολης και του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή στον Αποκόρωνα με την παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης.
«Επιτέλους!», δήλωσε στα «Χανιώτικα νέα» ο δήμαρχος Αποκόρωνα, κ. Γρηγόρης Μαρκάκης. «Βγήκε η απόφαση ένταξης του βιολογικού με έναν προϋπολογισμό 17.295.000 ευρώ. Καταλαμβάνει ένα τμήμα από τον Καβρό μέχρι τις Βρύσες και το δίκτυό του έχει συνολική έκταση 40 χλμ. Μιλάμε για μία προσπάθεια ετών, με πολλές αντιξοότητες και προβλήματα. Είναι ένα έργο που προσδοκούσε ολόκληρη η περιοχή καθώς δεν γίνεται τουριστική ανάπτυξη χωρίς σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ο κ. Μαρκάκης, συμπληρώνοντας πως «από εδώ και στο εξής ξεκινά ένας αγώνας για την υλοποίησή του, που δεν είναι εύκολο πράγμα».
Οι επίσημες υπογραφές θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή στον Αποκόρωνα παρουσία και του κ. Αρναουτάκη. «Πραγματοποιούμε μία ημερίδα για το νερό στον Δήμο μας και τη διαχείρισή του. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, στις οποίες έχουμε καλέσει και θα παρευρεθεί ο κ. Αρναουτάκης, θα γίνει και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που αυτή η προσπάθεια ετών για την περιοχή μας, εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. καθώς -κακά τα ψέματα- αυτήν την εποχή δεν υπάρχουν χρήματα από εθνικούς πόρους· έτσι θα μπορέσει να εκτελεστεί αυτό το έργο», κατέληξε ο κ. Μαρκάκης.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ Δ.Ε.Η.
Τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Δ.Ε.Η. για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης στα 7 αντλιοστάσια των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει να δοθεί ένα ποσό 300.000 ευρώ στη Δ.Ε.Η. από μεριάς του Οργανισμού άμεσα και μέσα σε 20 ημέρες άλλα 145.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί σε τέσσερις δόσεις. Τη Δευτέρα αναμένεται και η τελική απάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου