Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Διακοπές της ΔΕΥΑΒΑ σε οφειλέτες
Δημοσιεύθηκε στις: 20-01-2012

Περισσότεροι από 2000 υπολογίζονται οι μεγάλοι οφειλέτες της ΔΕΥΑΒΑ, που χρωστούν πάνω από 1000 ευρώ και στους οποίους θα αρχίσει τη Δευτέρα η διακοπή της υδροδότησης. Μέχρι και χθες γινόταν τηλεφωνική ειδοποίηση προκειμένου να τακτοποιηθούν τα χρέη καθώς διαπιστώνεται ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν έχουν πληρώσει νερό εδώ και 12, 14, 18 ακόμα και 20 τρίμηνα!
«Ξεκινάμε από τη Δευτέρα τις διακοπές των υδρομέτρων από τους μεγάλους οφειλέτες», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Κώστας Βουρδουμπάς συμπληρώνοντας πως «και η επιχείρηση έχει ένα κόστος. Αγοράζει το νερό από τον ΟΑΔΥΚ, το μεταφέρουμε, το διανέμουμε, το χλωριώνουμε, κάνουμε αναλύσεις, έχουμε τη μισθοδοσία του προσωπικού, τα αναλώσιμα, τις βενζίνες, την αποχέτευση, το εργοστάσιο του βιολογικού. Δεν απαιτούμε από τον κόσμο υπερβολικά πράγματα, θέλουμε να είναι απλά συνεπείς στις υποχρεώσεις του. Είναι άδικο και για αυτούς που πληρώνουν. Οι τιμές μας και στο νερό και στα τέλη αποχέτευσης είναι πολύ χαμηλές, από τις χαμηλότερες στην Κρήτη».
Οπως τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ πρόθεση της επιχείρισης είναι να φέρει τους οφειλέτες στα γραφεία της προκειμένου να διακανονίσουν το χρέος τους. «Υπάρχουν προβλήματα οικονομικά. Τα καταλαβαίνουμε. Ναι, δικαιολογείται να μην πληρώσει 2, 3, 4 τρίμηνα αλλά όχι 18. Αυτό σημαίνει αδιαφορία, αμέλεια και κακώς που η Επιχείρηση δεν του έχει κόψει το νερό εδώ και καιρό. Ζούμε και εμείς σε αυτή την κοινωνία, ξέρουμε τα προβλήματα των ανθρώπων, τα καταλαβαίνουμε, βλέπουμε την ανεργία, ότι πολλές επιχειρήσεις κλείνουν και όταν κάποιος δείχνει ένα ενδιαφέρον, δείχνει μια διάθεση να πληρώσει θα τα βρούμε. Κουβεντιάζουμε, του προτείνουμε λύσεις θα δεχτούμε και τις δόσεις που μας προτείνει, ώστε να τον πείσουμε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Αυτό θέλουμε, να δούμε να γίνεται», λέει ο κ. Βουρδουμπάς.
Η ΔΕΥΑΒΑ υπενθυμίζει στους πελάτες της πως η διαχείριση του νερού και η αποχέτευση είναι ανταποδοτικά. «Δε έχουμε τακτική επιχορήγηση από το κράτος, ούτε άλλες χρηματοδοτήσεις, είμαστε ανταποδοτική υπηρεσία ό,τι εισπράττουμε το επιστρέφουμε στη επιχείρηση. Οταν δεν έχουμε χρήματα σημαίνει ότι πρέπει να την κλείσουμε την επιχείρηση ή θα πουλάμε κακής ποιότητας νερό στους ανθρώπους ή δεν θα κάνουμε αναλύσεις ή δεν θα λειτουργήσουμε καλά τον βιολογικό. Είναι μια αλυσίδα όλα αυτά που ξεκινάνε από την πληρωμή των οφειλών των πελατών. Εμείς ξεκινάμε τη Δευτέρα τη διακοπή των υδρομέτρων και όποιος έχει παράπονα ας πάει στον εισαγγελέα, ας πάει όπου θέλει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο», καταλήγει ο κ. Βουρδουμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου